‘Dolar 4 lira olur’

‘Dolar 4 lira olur’

Yaklaşık 2 sene önce Samanyolu Haber TV ekranlarında ve yazılarında doların 4 lirayı 2016’nın sonunda geçeceğini söyleyen ABD’li yatırım uzmanı Prof. Dr Elvan Aktaş yeni tahminde bulundu.

ABD’de yaşayan yatırım uzmanı Prof. Dr Elvan Aktaş uzun süredir Türk ekonomisinin daraldığını ve dolar krizine gireceğini ifade ediyordu. 2 sene önce 2016 sonu Dolar/TL kuru için 4.29 TL tahmininde bulunan Elvan Aktaş şimdi belirlenen hedefe yaklaşılması üzerine yeni tahminde bulundu.

Daha önceki tahmini için “Bu bir müneccim hesabı değil. Kariyerimi ortaya koyuyorum” diyen Aktaş’ın dolar TL için koyduğu yeni hedefi güncelledi. Aktaş, Twitter hesabına, ”Orta-uzun vadeli yatırımcılar için, Yeni TR’de doların reel değeri 4.93’tür. 4.50’ye kadar alınır, 4.85’te satılır” diye yazdı.

Türkiye Dolar 3 lira olur mu diye tartışırken Yatırım Uzmanı Aktaş, bu iddiasının “müneccim” hesabıyla değil, piyasayı, ABD’nin değişen dolar politikasını analiz ederek açıkladığını belirtmişti. Amerikan Merkez Bankası’nın, “Ucuz Dolar” politikasının artık bitirdiğini vurgulayan Aktaş, Merkez Bankası’nın etkisizleştirildiğini ve Türkiye’nin bu dolar dalgalanmasından ağır bir darbe alacağını söylemişti. Türkiye’deki ekonomistlerin günübirlik değerlendirmeler yaparak paraya yön vermeye çalıştığını söyleyen Prof. Aktaş “Ben kariyerimi ortaya koyuyorum, dolar 4 lira 29 kuruş olacak” demişti.

Write a comment

1 Comment

  1. İLYAS January 11, 04:16

    Bizim dolarla işimiz yok ki,isterse 10 lira olsun.Biz ,,Dolar bozdur,,seferberliği ile epsini topladık ABD nin önüne koyduk.Al paranı ver paramı dedik.İhracatımızı TL ye bağladık,alımlarımızda da peşine taksit,düşük faizli uzun vadeli taksit istemezuk dedik.NASIL ÇÖZÜM AMA.

Only registered users can comment.