Deutsche Bank, tahvil alımlarına hazırlanıyor

Deutsche Bank, tahvil alımlarına hazırlanıyor

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, finansal durumuyla ilgili para piyasalarında meydana gelen endişeleri bertaraf etmek için aldığı borçları geri vermeyi düşünüyor. Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Deutsche Bank konusunda, endişe etmediğini bildirdi. Banka hem 2016 hem de 2017 senesinde borçlarını ödeyecek parasının olduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Deutsche Bank, yatırımcılardan tahvil karşılığı aldığı borçları geri ödeme konusunda zorluk çekeceği endişesi karşısında, tahvilleri geri almayı planlıyor. Bunun üzerine bankanın hisse senetleri dün 7 senenin en yüksek seviyesine çıktı. Bloomberg sitesi, gizli bir isme dayandırarak verdiği bir haberde, Deutsche Bank’ın riskli tahvil alımlarını gerçekleştirmek için yeterince nakit paraya sahip olduğu, ancak tahvillerin geri satın alımıyla ilgili kesin kararın henüz alınmadığı ifade edildi.

Piyasayı yatıştırmak için atılan bu adımın, banka tarafından cazip bir seçenek olmadığı tahmin ediliyor.

‘FİNANSAL DURUMUMUZ KAYA GİBİ SAĞLAM’

Pazartesi günü para piyasalarında meydan gelen endişeler neticesinde Alman bankası, piyasa değerinden yaklaşık 2 milyar Euro’su silinmişti. Bunun ardından şirket çalışanları ve yatırımcılara karşı bir açıklama yapan Deutsche Bank CEO’su John Cryan, bankanın finansal durumunu güçlü sermaye ve risk pozisyonuyla kaya gibi sağlam olmaya devam ettiğini bildirdi.

Geçen senenin dördüncü çeyreğindeki piyasa esnekliğinin özellikle de Avrupa’daki birçok büyük bankanın kazancını etkilediğini hatırlatan Cryan, “Müşteriler, size pazar çapındaki volatilitenin sizi nasıl etkilediğini sorabilir. Onlara, güçlü sermayemiz ve risk pozisyonumuz göz önüne alındığında Deutsche Bank’ın kesinlikle kaya gibi sağlam kalmaya devam ettiğini söyleyebilirsiniz.” şeklinde konuştu. Öte yandan, Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Paris’te katıldığı bir konferansın ardından Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, Deutsche Bank konusunda endişesi olmadığını bildirdi.

2016’DA 1 MİLYAR, 2017’DE İSE 4,3 MİLYAR EURO ÖDEME KAPASİTEMİZ OLACAK

Deutsche Bank Baş Finans Sorumlusu Marcus Schenck, pazartesi, bankanın hem bu sene, hem de 2017 yılında, en riskli tahvillerinin kupon ödemelerini yapmak için gerekenden daha fazla parası olduğunu kaydetti. 2016 yılında bankanın ödeme kapasitesinin yaklaşık 1 milyar Euro olacağını tahmin eden Schenck, bu miktarın 30 Nisan’da 350 milyon Euro ödenmesi gerekecek olan kuponlara ihtiyaç olandan daha fazla olduğunu belirtti.

Schenck ayrıca, önümüzdeki sene Çin merkezli Hua Xia Bankası’nda bulunan yüzde 20’lik payını elde çıkararak Deutsche Bank’ın ödeme kapasitesinin 4,3 milyar Euro’ya kadar çıkacağını bildirdi. Yatırımcıların Çin’deki yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerden dolayı riskten kaçınmak için harekete geçmesi ile gelen satış dalgası, yatırım bankacılığı gelirlerinin azalmasına ve faaliyetin bir kısmından çıkışın daha pahalı hale gelmesine neden olarak durumu daha da güçleştiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.