Çin’in en zengin 5 insanı

Çin’in en zengin 5 insanı

Çin’in devam eden ekonomik büyümesi ve buna paralel olarak artan refah seviyesiyle zenginlerin sayısı da artıyor. Ancak Çin’in yeni en zenginleri, geleneksel sektörlerin aksine, internet endüstrisinin gelişmesiyle birlikte bu sektöre yatırım yapanlardan çıktı.

Bloomberg Milyarder İndeksi’ne göre, Çin’in en zengin 3 insanı, ortalama 46 yaş ile internet endüstrisi patronları. İndekse göre, Çin’in en zengini 21,8 milyar dolar servetiyle Alibaba Grup’un kurucusu ve başkanı olan Jack Ma. Çinli ekonomi patronunu Ma, Çin’in elektronik ticaretine büyük katkı sağlamıştı. Ma, Mayıs 2013’te şirketin CEO’luğundan istifa ederek, elektronik ticaret alanında lojistik ticareti yapan Cainiao Network Technology Ltd.’ini kurdu.

Çin’in ikinci en zengini ise 16,3 milyar dolarlık servetiyle Tencent Holdings Limited’in Başkanı ve CEO’su Ma Huateng. Ma, 2013 yılında Rupert Hoogewerf’s listesinde bilişim sektöründe Çin’in en zengini olarak yer almıştı. Piyasa değeri 100 milyar dolar olan Tencent, Asya’nın en büyük internet şirketi konumunda. Şirketin dünya genelinde 300 milyonu aşan internetten mesajlaşma uygulaması da bulunuyor.

Çin’in en zengin üçüncü kişisi ise 15,8 milyar dolarlık serveti ile Çin’in internetteki en büyük arama motoru şirketi Baidu’nun kurucusu ve CEO’su Robin Li. Ülkenin dördüncü zengini ise 14,7 milyar dolarlık serveti ile Dalian Wanda Grup’un Başkanı Wang Jianlin. Wang, sadece emlak zengini değil, aynı zamanda girişimci ve maceraperest birisi. 2013 yılında 8 milyar dolar değerinde Çin’in liman şehri Qingdao’a dünyanın en büyük film ve televizyon merkezi kurmak için yatırım yaptı.

Çin’in en zengin beşinci insanı ise 11,5 milyar dolarlık servetiyle Hangzhou Wahaha Group Ltd’nin kurucusu ve başkanı Zong Qinhou (68). İş anlayışı ve yönetim becerileri ile Zong, sıfırdan yıllık satış geliri 7,9 milyar dolarlık Çin’in içecek imparatorluğunu kurdu. Yılda 200 gününü halen pazar araştırmasına ayırıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.