Çin’in dev altın rezerv planı

Çin’in dev altın rezerv planı

Dünyanın altın tüketiminde ikinci sırada yer alan Çin, altın rezervini 2015 yılına kadar 9 bin tona çıkaracağını açıkladı.

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki üç yıllık süreçte altına yönelik arama ve sondaj çalışmalarının güçlendireceği bildirildi.

Son beş yıldır altın üretiminde dünya birinciliğini koruyan Çin’in, 2015 yılının sonunda altın üretimini 420 tona ulaşmasının planlandığı kaydedildi.

Bu yılın sonu itibariyle dünya altın piyasasının lideri konumuna geçmesi beklenen Çin, geçtiğimiz yıl altın üretimini 361 tona çıkarmıştı.

Elindeki mevcut altın rezervi ile altın depolama sıralamasında ABD, Almanya, İtalya ve Fransa gibi devletlerin gerisinde kalan Çin, yaptığı üç yıllık planlama ile altın sektörünün de dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedefliyor.

Öte yandan, dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin’de halkın gelirlerinin artması, altın mücevheratı ve diğer lüks mallara olan talebi artırdı. Çin’de yatırım seçeneklerinin eksikliği yüzünden altın çubuk ve diğer altın ürünlerine yoğun talep bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.