Çin’deki araçları da çağıracak

Çin’deki araçları da çağıracak

Volkswagen’in (VW) Çin pazarında sattığı araçlarda da manipülasyon yaptığı ortaya çıktı.

Bugün VW grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, dizel Tiguan ve Passat modellerinde bin 946 araçta emisyon değerleri ile ilgili manipülasyon yapan yazılım bulunuyor. VW grubu, Çin’de bulunan devlet denetleme kuruluna yazılı olarak bir özür mesajı geçtiğini belirtti. Pekin’de bulunan kurul ise cevap olarak VW grubuna karşı yasal haklarının saklı olduğunu belirtti. VW grubu, en büyük satış pazarı olan Çin’de daha çok benzinli araç satıyor.

67 milyar dolarlık dev satın alma

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Amerikalı Dell, teknoloji tarihinin en büyük satın almasına imza attı. Veri depolama şirketi EMC’yi bünyesine katmak için 67 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Satın alma ile beraber hisse senedini elinde bulunduranlar hisse başına 33,15 dolar alacak. Ortaya yeni çıkan şirket 2 trilyon dolarlık veri sektörünün en büyüğü haline gelecek. 1 yılın sonunda tamamlanması beklenen satın almadan sonraki en büyük el değiştirme 18,6 milyar dolar ile Compaq’ın satışı olmuştu.

İHKİB Başkanı terörü kınadı

İHKİB Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileyen İHKİB düzenleyecekleri gala yemeğini de iptal etti. “Ülkemizi kaosa sürüklemek, Ortadoğu’nun kan ve şiddet batağına çekmek isteyenlerin hain emellerinin hüsranla sonuçlanacağına yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullanan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İş dünyasının temsilcileri olarak daha çok çalışarak oynanmak istenen oyunlara izin vermeyeceklerini belirtti.

Gençler, sanayiye ilham verecek

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği  tarafından düzenlenen ‘Metalik Fikirler 4. Ar-Ge Proje Pazarı’ sonuçlandı. Öğrenci ve profesyonel kategorisinde dereceye girenler ödüllerini aldılar. Birlik Başkanı Rıdvan Mertöz, ülkemizde de dünyayı değiştirecek, yenilikçi fikirleri olan insanların bulunduğuna dikkat çekerek, “Fakat fikir sahibi olmak tek başına yeterli değil, sanayicinin ilgisi ile fikirlerin önemsendiği, fikirlere değer verilen bir ortama, bir ekosisteme ihtiyaç var.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.