Çin’de 100 milyon kişinin günlük geliri 1 doların altında

Çin’de 100 milyon kişinin günlük geliri 1 doların altında

Çin’in kırsal bölgesinde yaşayan yaklaşık 100 milyona yakın kişinin günlük gelir seviyesi 1 doların altında yer alıyor.

Çin Devlet İstatistik İdaresi tarafından yayınlanan raporda 2012 yılı yoksulluk rakamları açıklandı. Raporda, Çin’de son bir yıl içinde yoksulluk sınırının altında yaşayan kişi sayısının 23,39 milyon kişi azaldığı belirtildi.

Pekin yönetiminin, kırsal alandaki nüfusun asgari gelir çıtasını yılda 2 bin 300 yuan (370 dolar) olarak belirlendiği ifade edildi. Buna göre, Çin’deki yoksulluk sınırının günlük 6,3 yuan (yaklaşık 1 dolar) olduğu ve bu rakamın altında yaşayan Çinli sayısının 98,99 milyon olduğu aktarıldı.

Çin’de geçtiğimiz yıl kırsal alanda yaşayan halkın kişi başına düşen yıllık ortalama geliri yüzde 10,7 oranında artarak 7917 yuana (1285 dolar) yükselmişti.
Yoksulluk, Pekin yönetiminin üzerinde durduğu sosyal sorunlar arasında yer alıyor ve büyük önem veriliyor. Yoksulluk kriterlerini yeniden tanımlayan Çin hükümeti, kırsal kesimde günde bir doların altında geliri olan herkesin yoksul olarak değerlendirileceğini açıklamıştı. Çin’de daha önce insanlar 55 centin altında gelirleri varsa yoksul olarak görülüyordu.
Dünya Bankası’nın belirlediği yoksulluk kavramı günde 1,25 dolar seviyesinde bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.