Çin Başbakanı Li Keqiang: Kur savaşı çıkarma niyetimiz yok

Çin Başbakanı Li Keqiang: Kur savaşı çıkarma niyetimiz yok

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin ve ABD arasındaki ilişkilerin günden güne derinleştiğine dikkat çekerek, Çin’in ihracatı teşvik için ‘kur ya da ticaret savaşı’ çıkarma niyeti bulunmadığını açıkladı.

Çin-ABD Stratejik ve Ekonomik Diyaloğu dolayısıyla Pekin’de bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Maliye Bakanı Jacop Lew ile görüşen Başbakan Li Keqiang, iki ülke arasındaki işbirliği ve çıkar ilişkilerinin durmaksızın derinleştiğini, ortak çıkarların fikir ayrılıklarından büyük olduğunu dile getirdi.

Çin Uluslararası Radyosu (CRI)’nun haberine göre ikili işbirliği ölçeğinin büyüklüğü göz önüne alındığında işbirliği sürecinde bazı sorunların ortaya çıkmasının son derece normal olduğuna dikkat çeken Li Keqiang, önemli olanın büyük resmi görüp ticari anlaşmazlıkların uygun şekilde ele alınması olduğunu dile getirdi.

Li Keqiang, renminbinin (yuan) değer kaybetmesi için temel olmadığını belirterek, Çin’in ihracatı teşvik için ‘kur savaşı’ ya da ‘ticaret savaşı’ çıkarma niyeti bulunmadığını ve renminbi kurunu makul seviyede tutma kabiliyetine sahip olduğunu kaydetti.

Çin-ABD ticaret ilişkilerinin günden güne sıkılaştığını, geçen yıl karşılıklı ticaret ve yatırımların rekor kırdığını aktaran Li Keqiang, bunun yanı sıra Çin’in ilk kez ABD’nin en büyük ticaret ortağı haline geldiğini de belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.