Capital Economics: Erdoğan ‘U’ dönüşü yaptı ama…

Capital Economics: Erdoğan ‘U’ dönüşü yaptı ama…

Uluslararası araştırma kuruluşu Capital Economics, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘şeffaf ve öngörülebilir para politikası araçları’ ve ‘acı reçete içmeye hazır oldukları’ söylemleri ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası başkanlığında yapılan değişiklikleri değerlendirdi.

Capital Economics, Erdoğan’ın tüm bu tutum ve söylem değişikliğinin daha ‘ortodoks’ politikalara (Ekonomi çevrelerinin çoğunluğu tarafından kabul edilen geleneksel politikalar) dönüşe işaret ettiğini belirtti.

‘ERDOĞAN, ORTADOKS POLİTİKALARDAN DÖNEBİLİR’ 

Araştırma kuruluşu, bununla birlikte iktidarın ekonomide ‘ortodoks’ politikalara kalıcı şekilde döneceğinden kuşkulanmak için birçok neden bulunduğunu da belirtti.

Erdoğan’ın faizin enflasyonun sonucu değil nedeni olduğu yönündeki görüşünden vazgeçmediğini belirten Capital Economics, Merkez Bankası’nın yakın geçmişte ‘ortodoks’ politikalara döndükten bir veya iki yıl sonra yeniden faiz koridorunu kullanmaya başladığını hatırlattı.

BÜYÜME ARTAMAZ, TL DEĞER KAYBEDERSE…

t24’ün haberine göre, araştırma kuruluşu Capital Economics, Türkiye ekonomisindeki büyümenin önümüzdeki dönemde artmaması ve TL’nin son bir hafta içinde elde ettiği kazanımların bir kısmını geri vermesi durumunda Erdoğan’ın ortodoks ekonomik politikaların çalışmadığına hükmedebileceği görüşünü dile getirdi.