Candy Crush oyunu İstanbul’un boğaz köprülerinden daha pahalı

Candy Crush oyunu İstanbul’un boğaz köprülerinden daha pahalı

Yaklaşık üç buçuk yıl önce piyasaya çıkan ve dünya genelinde büyük ilgi gören Candy Crush oyunu yaklaşık 6 milyar dolara el değiştirdi.

2012 yılının Nisan ayında piyasaya sürülen ve geçen zaman içinde 500 milyondan fazla akıllı telefon veya tablete yüklenen Candy Crush, bugünkü piyasa değeri ile İstanbul’un iki boğaz köprüsünden daha fazla ekonomik değere sahip anlamına geliyor.  

Oyunu geliştiren İngiliz King Digital şirketi, World of Warcraft, Diablo ve Call of Duty gibi oyunların sahibi olan Amerikalı firma Activision Blizzard’a sattı. Candy Crush’ın satışı, bu yıl bilgisayar oyunu sektöründeki dev satın almaların son halkası. Daha önce Minecraft oyununun geliştiricisi Mojang, yazılım devi Microsoft’a 2,5 milyar dolara satmıştı.

Sanl dünyada bir başka dev satım da bu yıl Facebook’un, gerçeklik gözlükleri geliştiren Oculust Rift’i 2 milyar dolara satın almasıyla yaşanmıştı. Ancak Candy Crush, sektörde bugüne kadar satılan en pahalı oyun oldu.

Basit gibi görünen ama bağımlılık yapan bulmaca oyunu Candy Crush’ın ekonomik değerinin büyüklüğünü anlamak için şöyle bir kıyas yapılabilir.

Bir Candy Crush bugün İstanbul’un iki adet boğaz köprüsünden daha pahalı anlamına geliyor. Bugün yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim adı verilen üçüncü köprünün ihale değeri 2.5 milyar dolardı. Daha açık ifade ile Candy Crush oyunu Yavuz Sultan Selim köprüsünden dahi pahalı.

Asya ve Avrupa yakalarını birleştiren ve Ekim 2016’da açılması planlanan Avrasya Tüneli projesinin maliyeti 1,25 milyar dolar. Candy Crush 4 adet Avrasya Tüneli’nin bedeli anlamına da geliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.