Borç limitini artırma krizi devam ediyor

Borç limitini artırma krizi devam ediyor

ABD’de yaşanan bütçe krizi ile ilgili Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti üyeleri arasında yapılan görüşmelerden yine bir sonuç çıkmadı. Bütçe krizinin 12. gününde de yapılan görüşmelerden sonra açıklama yapan Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor, Obama’nın masadaki teklifleri kabul etmediğini söyledi. Cantor, tekliflerinin Obama tarafından kabul edilmemesini “Hayal kırıklığı” olarak  niteledi. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, borçlanma limitinin 6 haftalık uzatılması teklifinde bulundu. Başkan Obama ise görüşmelerden sonuç alınabilemesi için bütçe krizinin sona erdirilmesi konusunda ısrarcı. Başkan Obama, Cumhuriyetçilerin görevlerini yapmaları için ‘fidye’ istediğini ifade etmişti.  


Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, Cumhuriyetçilerle yapılan görüşmelerin sona erdiğini belirtti. Senatör Reid, sorunların çözülememesi durumununda sadece Amerika’nın değil, bütün dünyanın kayıpta olacağını ifade etti.

 

ABD MEYDASINA GÖRE SENATO BORÇLANMA LİMİTİNİ ARTIRMAYI KABUL ETMEDİ


Başkan Obama ile Cumhruriyetçiler arasında yapılan görüşmelerin sonuç vermemesinden sonra Senato’da devam eden oylamada borçlanma limiti artırımı kabul edilmedi. Medyaya yansıyan haberlere göre, Senato, Cumhuriyetçilerin borçlanma limiti artırımını kabul etmedi. Bundan sonraki görüşmelerin Pazartesi günü başlaması bekleniyor. ABD’de borçlanma limitinin 17 Ekim’e kadar artırılamaması hal’nde hükümet fiilen borçlarını ödeyemez duruma düşecek. Bu durumun ABD ve küresel piyasaları olumsuz etkilemesi bekleniyor.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.