BofA: Fitch, Türkiye’nin görünümünü negatife çekebilir

BofA: Fitch, Türkiye’nin görünümünü negatife çekebilir

Bank of America Merrill Lynch (BofA), cuma günü Türkiye’nin kredi notuyla ilgili açıklama yapması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye’nin not görünümünü durağandan negatife düşürmesini beklediğini açıkladı.

Bloomberg HT’de yer alan haberde BofA, Fitch’in Türkiye’nin durağanda bulunan not görünümünü negatife çevirebileceğini kaydetti. Fitch, cuma günü Türkiye’nin yatırım yapılabilir seviye olan “BBB-”deki kredi notuyla ilgili gözden geçirmesine dair sonucu açıklayacak. BofA Türkiye’nin özel bir durum teşkil ettiğini belirtirken, “Türkiye her ne kadar enerji ithalatçısı olması nedeniyle düşük emtia fiyatlarından faydalansa da, gelişmekte olan piyasaların zayıfladığı bir ortamda finansman ihtiyacı nedeniyle korunmasız kalıyor.” dedi. BofA, Türkiye’de son dönemde iç politika ve jeopolitik risklerin kayda değer bir biçimde artarken, kurumların itibarıyla ilgili soru işaretlerinin de arttığını söyledi. BofA, raporda, Fitch’in ocak ayında yaptığı açıklamaya da yer veriyor. Fitch, bu açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) söyledikleri ve yaptıklarının farklı olması endişe yaratıyor… TCMB’nin politikalarını neyin yönlendirdiği net değil.” demişti. BofA, Fitch’in 26 Şubat Cuma günü, S&P ve Moody’s gibi Türkiye’nin kredi notuna dair görünümü negatife çevirebileceğini beklediğini belirtti.

BofA, Fitch’in Türkiye’nin kredi görünümünü negatife çevirmesi durumunda gözlerin Moody’s’in 8 Nisan’daki gözden geçirmesine çevrileceğini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.