Boeing, ikinci çeyrek gelirlerini arttırdı

Boeing, ikinci çeyrek gelirlerini arttırdı

Dünyaca ünlü uçak firması Boeing, rekor düzeydeki ticari uçak teslimatı sonrası ikinci çeyrek gelirlerini yüzde 11 artışla 24,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Amerikan şirketinin açıkladığı verilere göre, 2015 yılı ikinci çeyrek sonuçları, tahmini maliyetlerin artmasına sebebiyet veren ve daha önce 536 milyon dolar olarak açıklanmış olan KC-46 Tanker programına ilişkin vergi sonrası ödemeyi (hisse başı 0,77 dolar) içeriyor.

2015 hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı) tahmini, hisse başı 8,20-8,40 dolar aralığındayken 2015’in ikinci çeyreğindeki KC-46 Tanker ödemesinin (hisse başı 0,77 dolar) etkisini yansıtacak şekilde hisse başı 7,70-7,90 dolar aralığı olarak revize edildi.

“TAHMİNLERİMİZ POZİTİF GELİYOR”

Boeing Başkanı ve CEO’su Dennis Muilenburg, dünya çapındaki müşterilere yapılan rekor düzeydeki teslimatlar ile sağlam bir gelir artışı sağladıklarını belirtti.

Muilenburg, “Genel portföyümüz ve çalışmalarımıza odaklanırken gösterdiğimiz özenin gücü ise çeyrek boyunca önemli derecede bir faaliyet nakit akışı sağladı. Ticari alandaki ve savunma alanındaki üretim programlarımızın güçlü faaliyet performansı, tanker ödemesini kısmen bertaraf etti. Hissedarlarımıza nakit sağlayabilmemize olanak sağlayarak onlara olan taahhütlerimizi yerine getirmeye devam etmemizi, inovasyona ve çalışanlarımıza olan yatırımlarımızı sürdürmemizi sağladı” dedi. Boeing CEO’su yılın ikinci yarısına ilişkin tahminlerin pozitif seyretmeye devam ettiğini belirtti.

Savunma, Uzay ve Güvenlik’in ikinci çeyrek geliri 7,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet kârı ise BMA’ya yönelik olarak daha önce 322 milyon dolar olarak açıklanmış olan ve üretim programlarının güçlü performansı ve çeşitliliği tarafından kısmen bertaraf edilmiş olan KC-46 Tanker programı vergi öncesi ödemesini yansıtacak şekilde yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

Boeing Ticari Uçaklar’ın (BMA) ikinci çeyrek geliri, teslimatların çeşitliliğini ve planlanan zamanda yapılmış olmasını yansıtacak şekilde 3,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Faaliyet kârı, üretim programlarının güçlü performansı tarafından kısmen bertaraf edilen KC-46 programı ödemesini yansıtacak şekilde yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca BMA, 6 C-17 Globemaster III nakliye uçağı için ihaleler kazandı.

Network ve Uzay Sistemleri’nin (N&SS) ikinci çeyrek geliri 1,9 milyar dolar olarak gerçekleşirken faaliyet karı değişmeyerek yüzde 7,8 düzeyinde kaldı. Bu çeyrek içinde Boeing, yürürlükte olan Kabin Mürettebatı anlaşmasının bir parçası niteliğindeki, NASA’nın insanlı uzay yolculuğu görevine ilişkin ilk ticari kontratını almaya da hak kazandı.

Küresel Hizmetler ve Destek’in (GS&S) ikinci çeyrek geliri, Uçak Modernizasyonu ve İdamesi’ndeki azalan hacmi yansıtacak şekilde 2,1 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Faaliyet kârı, gelişme gösteren program çeşitliliğini yansıtacak şekilde yüzde 12,8’e yükseldi. Çeyrek boyunca GS&S’in yürütmekte olduğu F-15 uluslararası hizmet sözleşmesinin süresi uzatıldı.

Savunma, Uzay ve Güvenlik’in bekleyen işlerinin değeri 58 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 39’u uluslararası müşterilerden alınan siparişlerden oluşuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.