Bitcoin için bu defa durum farklı

Bitcoin için bu defa durum farklı

Kripto para piyasalarında mayıs ayında LUNA’nın iflası ile başlayan sarsıntı kripto para borsası FTX’in iflası ile daha da şiddetlendi. En yüksek piyasa değerine sahip Bitcoin haftanın ilk gününde 16 bin 209 dolara kadar indi.

15 bin 250 dolar ve 14.100 dolar desteklerinde yatırımcıların tavrı Bitcoin’in 10 bin dolara kadar gerileyip gerilemeyeceğini gösterecek. İki seviyeden yukarı dönüş rüzgârı esmezse Bitcoin’in 10 bin doların altına bile inebileceği belirtiliyor.

FTX İLE İRTİBATLI OLANLAR DA DEVRİLECEK

Veri ve haber ajansı Bloomberg’ün emtia muhabiri Eddie van der Walt herhangi bir düzenleme ve denetim olmaması sebebiyle iflasların başka iflaslara sebebiyet vermesinden endişe edildiğini söyledi.

FTX’in iflasını “kriptonun Lehman’ı” diye nitelendiren Walt, “Yaşananlar, kripto para piyasasının sistemik krizlerini gösteriyor. Bunun sonucunda finans kurumları batmayacak, fakat FTX ile bir şekilde irtibatlı olan şirketler domino taşı gibi düşecek.” ifadelerini kullandı.

“ÇILGINLAR GİBİ SPEKÜLASYON YAPANLAR VAR”

“Bitcoin bu tür döngülerden geçiyor, fakat bu defa durum biraz farklı.” diyen Walt, “Kripto alanında sistemik riskler gün yüzüne çıktı ve bu da regülasyon meselesini daha çok önümüze getiriyor.” şeklinde konuştu.

Walt şöyle devam etti: “Hâlâ çılgınlar gibi spekülasyon yapan ve bir değeri olmayan yeni projeler oluşturan çok sayıda insan var. Geniş çapta bir regülasyonun devreye girmesi, volatiliteyi bir nebze azaltacak.”

Binance’in akabinde dünyanın en büyük 2’nci büyük kripto para borsası olan FTX geçen hafta iflas etmişti. FTX’in 900 milyon dolarlık varlığına mukabil 9 milyar dolarlık yükümlülüğü olduğu ortaya çıkmıştı.

FTX’in kurucusu Samuel Bankman-Fried’in Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçmak üzere iken Bahamalar’da gözaltına alındığı iddia edilmişti.