Beyaz Saray çalışanların maaşı ülke ortalamasının üstünde

Beyaz Saray çalışanların maaşı ülke ortalamasının üstünde

Beyaz Saray’da çalışanların yıllık maaş ortalamasının 83 bin dolar olduğu belirtildi. Ülke genelinde maaş ortalaması ise 44 bin 330 dolar. Beyaz Saray çalışanların yüzde 85’i bu rakamdan çok daha fazla para kazanıyor. Beyaz Saray’ın yayınladığı verilere göre; Başkan Barack Obama, yıllda 400 bin dolar maaş alıyor.Obama’nın 22 kişilik A takımı ise 172 bin 200 dolar civarında maaşla geçimini sağlıyor. Sözkonusu ekip, 2010’dan beri aynı maaşla görev yapıyor.

Washington’daki kamu çalışanlarının yıllık maaş  ortalama ise 77 bin 414 dolar. Washington’daki Ekonomi Analiz Bürosu verilerine göre özel sektörde yıllık ortalama 53 bin 463 dolar. Sebebi ise Washington’daki kamu çalışanlarının daha tahsilli olması ve başkentteki hayat koşullarının pahalı olması. Beyaz Saray’da erkek çalışanlar, kadın çalışanlardan daha fazla maaş alıyor. Son verilere göre erkeklerin maaş ortalaması 88 bin 600 dolar, kadınların ise 78 bin 400 dolar  civarında.

Hafta içi hergün basın mensuplarını bilgilendirmek için kameraların karşısına geçen Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise yıllık 172 bin 200 dolar ücret alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.