Bernanke, ‘Mali Uçurum’ konusunda uyardı

Bernanke, ‘Mali Uçurum’ konusunda uyardı

Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, Fiscal Cliff (Mali Uçurum) konusunda bir an önce harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Mali Uçurum konusunun çözümü için bir araya gelip çalışmaların yapıldığını ama bunun kolay bir iş olmadığını ifade eden Bernanke Kongre’den beklentilerin yüksek olduğunu belirtti.

Kongre Bütçe Ofisi’nin harcama kesintileri ve vergi artışının 7 trilyon dolar olarak  öngördüğünü hatırlatan Başkan Bernanke, Mali Uçurum konusunda adım atılmazsa  Amerikan ekonomisinin resesyona girebileceği uyarısında bulundu. New York Ekonomi Klubü’nde konuşan Bernanke gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa’da devam eden borç krizinin ABD ekonomik büyümesini olumsuz etkileceğine dikkat çeken Bernanke “Şuanda Avrupa’da mali politikalarının geleceği hakkında belirsizlikler devam ediyor. Bunlar ekonomik gelişmeleri olumsuz etkileyecek.”dedi.

Amerika’daki işsizlik oranının olması gerektiği yerden çok uzakta olduğuna değinen Başkan Bernanke işsizlik seviyesinin iyi bir yere gelene kadar her ay 40 milyar dolar değerinde hazine tahvili almaya devam edeceklerini söyledi.

FED’in  2015’e kadar faiz oranlarını yüzde 0’da  tutuması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.