BDDK, Bank Asya’yı TMSF’ye devretti

BDDK, Bank Asya’yı TMSF’ye devretti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), siyasi baskılara boyun eğerek Bank Asya’nın TMSF’ye devrine karar verdi.

Bank Asya’nın ilgili kanunun 71/b bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine karar verdiğini açıklayan BDDK üyeleri hukuksuzluğa ortak oldu.

BANK ASYA ORTAKLARI AVUKATI: 71.MADDE İŞLETİLEMEZ

Bank Asya ortaklarının Avukatı Süleyman Taşbaş,  TMSF’ye devir kararı için 71. maddenin uygulanamayacağını vurguladı.

Avukat Taşbaş, ”71. maddeden önce ilgili düzenlemede 67. 68, 69 ve 70. maddelerin işletilmesi gerekir. Bu maddeler el koymadan önceki tedbirleri içerir. Bu maddeler uygulanmadan 71. maddenin uygulamaya konması söz konusu değildir” dedi.

Bank Asya’nın mali yapısına ilişkin maksatlı haberlere tepki gösteren Avukat Taşbaş, bu ay içerisinde mevcut geçici yönetimin, bankanın yılın ilk 3 ayında net 13 milyon TL kar elde ettiğini açıkladığını hatırlattı.

FUAT AVNİ MİLLETİN BANKASINA ÇÖKME PLANI’NI DEŞİFRE ETMİŞTİ

Twitter fenomeni Fuat Avni, Bank Asya’ya el koyma talimatını alan yeni BDDK Başkanı’nın Bank Asya’ya hukuksuz yeni bir operasyon peşinde olduğunu yazmıştı.

Fuat Avni, oy oranlarının düşüşe geçmesinin ardından, AKP’nin tek başına iktidar olamayacağını anlayınca Bank Asya’ya hukuksuz bir şekilde el koymayı hızlandırma kararı verildiğini açıkladı.

Fuat Avni, @fuatavni_f hesabı üzerinden BDDK üyelerinin Bank Asya’yı devretmek için bugün saat 15’te olağanüstü toplanacağını duyurarak, başkanlığa atanan M.Ali AKBEN, “göreve başlar başlamaz BDDK kurulunu toplayıp Bank Asya’yı TMSF’ye devretme kararı aldıracak” dedi. Fuat Avni’nin deşifresinden saatler sonra Bank Asya’ya hukuksuz bir şekilde el kondu.

YANDAŞ MEDYA’DAN GÜN BOYU ALGI OPERASYONU

İktidar yanlısı Sabah gazetesinin manşetten verdiği Banka Asya’da 800 bin işlem kaybının yaşandığı şeklinde spekülatif haberlerle gün boyu algı operasyonu yapıldı. Yandaş gazetelerin internet siteleri devir kararın alınmasından saatler önce TMSF’nin Bank Asya’yı fona devrettiği yönündeki haberleri paylaştı.

TURHAN BOZKURT: TÜRK EKONOMİSİNİN YENİ BİR HATAYI KALDIRMA LÜKSÜ YOK

BDDK’nın Bank Asya’ya hukuksuz bir şekilde koyacağı iddiasını değerlendiren Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt, Bank Asya’ya yönelik hukuksuz yeni bir adımı piyasaların kaldıramayacağını vurgulamıştı.

İşte BDDK’dan yapılan skandal gerekçe:

Konuyla ilgili olarak BDDK internet sitesinde yayınlanan ’29 Mayıs 2015 tarihli Basın Açıklaması’ başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 29/05/2015 tarih ve 6318 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak yapılan denetimler neticesinde, Banka’nın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle, Banka’nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine karar verilmiştir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.