Bankalar ve borsa açılmayacak

Bankalar ve borsa açılmayacak

Yunanistan’da yapılan mali istikrar toplantısı sona erdi.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada yarın bankalar ve borsanın açılmayacağı ifade edildi.

YUNANİS’TAN REFERANDUMA GİDİYOR

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın önerisi üzerine parlamentoda sabaha karşı yapılan referandum oylaması kabul edildi. 300 üyeli parlamentoda 298 milletvekili oy kullandı. Referandum için 178 vekil ‘evet’, 120 vekil ‘hayır’, 2 vekil de ‘çekimser’ oy kullandı. Çipras, “Ülkenin kreditörlere teslim edilmesini reddettik. Kreditörler istese de istemese de referandum yapılacak” dedi.

‘Evet’ oyları iktidarın büyük ortağı Syriza, küçük ortak milliyetçi parti Bağımsız Yunanlar (ANEL) ve ırkçı Altın Şafak partilerinin milletvekilleri tarafından kullanıldı. Ana muhalefet muhafazakar Yeni Demokrasi, sosyalist PASOK ve Avrupa yanlısı Potami partileri ise ‘hayır’ oyu kullandı.

Yunan halkı, 5 Temmuz Pazar günü yapılacak referandumda kreditörlerin talep ettiği önlemlere ‘evet’ ya da ‘hayır’ oyu kullanacak.

Öte yandan genel kurulda ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras ile Syriza milletvekili ve Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu arasında uzun süre atışma yaşandı. Meclis başkanının yanlı ve iç tüzüğü ihlal eden müdahalelerde bulunduğu tepkisini gösteren Samaras, kürsüden inerek milletvekilleri ile birlikte genel kurulu terketti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Ülkenin kreditörlere teslim edilmesini reddettik. Kreditörler istese de istemese de referandum yapılacak” dedi. Çipras, “Bugün, Avrupa tarihine geçecek. Halkın onuru oyun değildir. Demokrasinin doğduğu ülkede bunu korumak için hükümet, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem’den referandum izni almayacak. Halkın referandumda vereceği karara saygı duyacağız. Kimse bizi Avrupa’dan atmayacak” diye konuştu.

Çipras, 5 Temmuz’da yapılacak referandumda Yunan halkını kreditörlerin anlaşma için şart koştukları önlemlere ‘hayır’ demeye davet etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.