Bank Asya’nın yükselişi rahatsız etti

Bank Asya’nın yükselişi rahatsız etti

Borsa İstanbul’un Bank Asya’ya uyguladığı haksızlık bir kez daha kanıtlandı. Bank Asya hisselerini hızlı yükseliyor diye gözaltı pazarına alan BİST yönetimi Aslan Çimento’nun 8 günde yüzde 93 yükselişini adeta seyrediyor.

Karalama ve iftira haberlerle önce Bank Asya’nın borsada değer kaybetmesine seyirci kalan Borsa İstanbul (BİST) yönetimi hisseler prim yapmaya başlayınca günlerce işleme kapatmış, daha sonra ise gözaltı pazarına almıştı. Bugün’ün haberine göre, aynı Borsa yönetimi yeni yılın ilk 8 işlem gününde yüzde 100’e yakın prim yapan Oyak iştiraki Aslan Çimento’yu adeta seyrediyor.

36 LİRADAN 70 LİRAYA

Borsa İstanbul yönetimi defalarca işleme kapattığı Bank Asya hisselerini, gözaltı pazarına alarak skandal kararların bir yenisini eklemişti. Aynı borsa yönetimi Oyak Çimento Grubu iştiraki Aslan Çimento’nun yükselişini sadece seyrediyor. 31 Aralık 2014 Çarşamba gününü 36.05 liradan kapatan Aslan Çimento hisseleri yeni yılla birlikte adeta şahlandı. 8 gün içinde tavan üstüne tavan yaptı. Hisseler dün 69.50 liraya yükselerek yüzde 93 oranında getiri sağlamış oldu.

İŞLEMLER BİR KEZ DURDU

Aslan Çimento hisselerinde bu süre zarfında sadece 7 Ocak Çarşamba günü 15 dakikalığına otomatik seans durdurma sistemi devreye girdi. Aynı gün yüzde 10.2 prim yapan hisseler daha sonraki iki gün biraz duruldu. Aslan Çimento’dan yapılan açıklamada, “Olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin kamuya açıklanmamış özel bir durumumuz yoktur” denildi. Ancak yeni hafta ile birlikte hisselerdeki yükseliş sürüyor.

BRÜT TAKASI UNUTTU

Bank As­ya­’nın, Qa­tar Is­la­mic Bank ile or­tak­lık gö­rüş­me­le­ri­ni ba­ha­ne edi­le­rek uy­gu­la­ma­ya baş­la­nan brüt ta­kas 8 ay­dır de­vam edi­yor. BİST yö­ne­ti­mi ya­tı­rım­cı­yı ko­ru­mak adı­na ge­tir­di­ği­ni id­di­a et­ti­ği uy­gu­la­ma­nın, or­tak­lık gö­rüş­me­le­ri so­nuç­la­nın­ca­ya ka­dar de­vam ede­ce­ği­ni açık­la­mış­tı. An­cak Ağus­tos 2014’te bu ban­ka ile gö­rüş­me­ler son­lan­dı­rıl­dı­ğı hal­de brüt ta­kas hâlâ de­vam edi­yor. Brüt ta­kas, uy­gu­la­nan his­se­ler­de ya­tı­rım­cı his­se se­ne­di ala­bil­mek için he­sa­bın­da na­kit bu­lun­dur­mak zo­run­da. Kre­di­li alım ve açı­ğa sa­tış ya­pı­la­mı­yor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.