Bank Asya baskını hukuki değil siyasî bir karar

Bank Asya baskını hukuki değil siyasî bir karar

AK Parti için anayasa taslağı hazırlayan Prof. Dr. Ergun Özbudun, polis baskını ile Bank Asya yönetiminin değiştirilmesini siyasi bir karar olarak niteledi. Özbudun, “Benim kanaatim, bunun teknik ve hukuki bir karar olmadığıdır.” diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Anayasa Profesörü Ergun Özbudun, polis baskınıyla Bank Asya yönetiminin değiştirilmesini değerlendirdi. Özbudun, “Teknik mevzuat var, benim vakıf olmadığım. Oradaki sebepler var mı yok mu? Kanundaki hükümlere uygun bir müdahale mi bir şey diyemem. Ama benim vatandaş olarak fikrim, bunun teknik ve hukuki bir karar olmadığı siyasi bir karar olduğu, onun ötesinde bir yorum yapamam.” dedi.

Hukuki sürecin devam ettiğini hatırlatan Özbudun, “Hukuka aykırı ise yargısal müracaat yolları var. İdari yargı bakıyor buna. Bunun iptali mümkün. Hukuki süreçleri var. Bu özel bir mevzuat ama olayları takip eden bir vatandaş olarak kanaatim, bunun iddia edildiği gibi hukuki ve teknik bir karar olmadığı, fikri gerekçeli bir karar olduğudur. Bunu da bir vatandaş olarak tasvip etmek mümkün değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.