Avrupa Merkez Bankası: Yunanistan’ın iflas tehlikesi arttı

Avrupa Merkez Bankası: Yunanistan’ın iflas tehlikesi arttı

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunanistan’ın iflas tehlikesinin önemli derecede arttığını açıkladı. Bugün yayınlanan raporda, Yunanistan’daki siyasi belirsizlik sebebiyle son altı ayda ödeme ihlallerinin aniden arttığı tespiti yapıldı.

Yunanistan ile kreditörler (AB, IMF ve AMB) arasında aylardır bir türlü tamamlanamayan müzakerelerde henüz anlaşma sağlanamazken, ABM, bugün açıkladığı raporda, Yunanistan’ın iflas tehlikesinin çok arttığını duyurdu.

Euro bölgesinin istikrarına dair raporda, Atina tarafından yapılması gereken borç geri ödemelerine ilişkin ihlal tehlikesinin siyasi belirsizlik ortamında son 6 ayda çok arttığı vurgulandı. Yunan bankalarındaki mevduat çıkışlarına dikkat çekilen raporda, piyasalardan finansman erişiminin kaybedildiği ve aktifler kalitesinin de düştüğü ifade edildi.
YUNAN SÖZCÜ: PAZAR GÜNÜ ANLAŞMA OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavril Sakellaridis, kreditörlerle devam eden müzakerelerle ilgili olarak “Pazar günü anlaşma olması için çalışıyoruz.” dedi.

Yunanistan’da Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve Bağımsız Yunanlar’dan (ANEL) oluşan hükümetin 4 aydır kreditörler ile sürdürdüğü müzakerelerde sona yaklaşılıyor. Bugün basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Gavril Sakellaridis, AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) ile yürütülen müzakerelerde iyimser olduklarını söyledi. Sakellaridis, “Hedef, ortaklarla Pazar gününe kadar anlaşmaktır. Pazar günü anlaşma olması için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yunan müzakere heyetinin Brüksel’e anlaşmayı tamamlamak için gittiğini söyleyen Sakellaridis, “Bütün taraflar iflastan kaçınmak istiyor. Biz bu senaryodan kaçınmak için elimizden geleni yapıyoruz. Senaryoların tarihin eski eserler dolabına kapatılması için finansal konuları çözecek bir anlaşma istiyoruz.” dedi.

Bankalarla ilgili en küçük bir endişeleri olmadığını söyleyen Yunan Sözcü, “Başbakan, bu konuları sorumsuz bir şekilde yurtiçi ve yurtdışına yönelik açıklamalara ilişkin (bankalar ve fonların kontrolüne ilişkin) soğukkanlılık tavsiye etti.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.