‘Apple Watch’, İsviçreli saat devlerini korkutmadı

‘Apple Watch’, İsviçreli saat devlerini korkutmadı

Teknoloji devi Apple’ın yeni saatini tanıtırken, sektörün büyük aktörü Swatch’ın borsada değer kaybetmesi gözleri İsviçreli saat üreticilerine çevirdi.

Zürih’te konuşan Swatch Group’un sahibi Nick Hayek ise endişeli olmadıklarını ve borsadaki değer kaybının akıllı saatlerden kaynaklanmadığını söyledi. Hayek, yeni ürünlerle birlikte bileklerine bir şeyler takacak insanların ikna edileceğini, dolayısıyla yeni bilekler keşfetmeleri gerektiğini anlattı.

“İSVİÇRE SAATLERİ SONSUZLUĞUN BİR PARÇASIDIR”

Hublot’nun sahibi Jean-Claude Biver ise akıllı saatlerin sektörü yeni bir krize sürüklemeyeceğini düşünenlerden. Teknoloji firmalarının, iletişim özelliği olmayan akıllı saatleri üretmeye odaklanması gerektiğini söyleyen Biver, her ne olursa olsun İsviçre saatlerinin sonsuzluğun bir parçası olduğunu vurguladı.

İsviçre Saat Endüstrisi Federasyonu Başkanı Jean-Daniel Pasche ise konuya tarafsız yaklaşarak her bir üreticinin konuyu analiz ederek ona göre hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Henüz Apple Watch’ın sektörü nasıl etkileyeceği yönünde bir bilgileri olmadığını anlatan Pasche, üreticilerin rekabetçi piyasa şartlarında mücadele etme kapasitesine sahip olduklarını belirtti.

“JAPONLAR KORKSUN”

Konu hakkında yorumlarda bulunan uzmanlar ise mesaj, kalori seviyesi ve kalp atış hızı gibi bir dizi özelliklere sahip olacak Apple Watch’ın ABD satış fiyatının 349 dolar olacağını, dolayısıyla İsviçreli üreticilerin 1000 Frank ve altında satış yapan Tissot, Swatch, Certina ve Mido gibi firmaların pazar paylarına etki yapabileceği uyarısında bulundular. Bir başka uzman ise fiyat seviyesi ve ürün özellikleri bakımından Apple Watch’ın asıl etkileyeceği üreticilerin Japonlar olduğuna işaret etti

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.