Apple serbest düşüşte!

Apple serbest düşüşte!

Teknoloji devi Apple’ın ne zaman yeni bir ürünü çıktığında dünya genelinde mağazaları önünde kuyruklar oluşuyor. Belki de müşteri sadakati bakımından dünyanın en şanslı firması olan Apple satışlarında gösterdiği başarıyı son iki aydır borsada gösteremiyor.

19 Eylül’de 702.1 dolara yani tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan Apple hisseleri bu tarihten itibaren ses hızını aşan Felix Baumgartner misali serbest düşüşe geçti ve dün itibarıyla 525.6 dolara kadar geriledi.

Hisselerdeki yüzde 37.5’luk bu düşüş şirketin yaklaşık iki ayda piyasa değerinin 166 milyar dolar eriyerek 494.5 milyar dolara gerilediği anlamına geliyor.
Peki yatırımcı dünyanın en çok konuşulan markalarından birinden neden kaçıyor? Uzmanlar bunun görünen iki ana nedeni olduğunu belirtiyor. Öncelikle Çin’de iPhone üretimi yapan Foxconn’un iPhone 5 talebine yetişemediklerini açıklaması satış hedeflerine yönelik kuşkuları artırdı.

Bunun yanında ikinci defa seçim zaferi kazanan Başkan Barack Obama’nın sermaye kazanç vergisini yüzde 15’ten 20’ye çıkarması bekleniyor. Apple’ın zirveyi gördüğüne inanan birçok yatırımcının vergi artışı öncesi topluca kar satışlarına başladığı belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.