Apple 6 ayda yüzde 40 eridi, Exxon Mobil yine lider

Apple 6 ayda yüzde 40 eridi, Exxon Mobil yine lider

Teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz yılın eylül ayından itibaren hisselerinde yaşadığı düşüş yüzde 40’ı buldu. Değeri bir yıldan uzun süre sonra ilk defa 400 milyar doların altına gerileyen Apple, dünyanın en değerli şirketi ünvanını bir kez daha Exxon Mobile’e kaptırdı.

Özellikle iPhone 5 ile kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmasının ardından şirket hisselerinde durdurulamayan bir düşüş yaşanıyor. Nasdaq’da işlem gören şirket hisseleri pazartesi günü yüzde 2.42 (10.42 $) düşerek 420 dolardan işlem gördü.

2012 yılı eylül ayında 656 milyar dolara ulaşan şirket değeri, düşüş sonrası 400 milyar doların altına geriledi. Apple, bu rakamla dünyanın en büyük şirketi ünvanını da 400.45 milyar dolar değere sahip Exxon Mobil’e kaptırdı.

Son günlerde Macbook satışlarındaki düşüş nedeniyle bu ürünlerin fiyatlarında 200 dolarlık bir indirim kararı almıştı. Ancak fiyat indirimi de şirket hisselerindeki kan kaybına engel olamadı.

Analistler, söylentileri dolaşan iWatch, ucuz iPod, Apple TV gibi ürünlerin de şirketi bu düşüşten kurtaracağından emin değil. Bununla birlikte Apple’ın yakın zamanda bir ürün duyuracağına dair herhangi bir işaret yok.

YENİ SAMSUNG GALAXY 4 DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRABİLİR

Apple’ın en büyük rakibi Samsung’un 14 Mart’ta bir organizasyonu var. Şirketin Galaxy 4’ü muhtemelen bu organizasyonda duyuracağı ifade ediliyor.

Uzmanlar, yeni Galaxy’nin Apple için bir kırılma olacağı uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, yeni Galaxy’nin duyurulması ile şirket satışlarında azalma görüleceğini düşünen Apple hissesine sahip yatırımcıların bu hisseleri ellerinden çıkarmak isteyebileceği bu da düşüşün artarak devam etmesine sebep olabileceğini ifade ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.