App Store, geliştiricilerine yaklaşık 40 milyar dolar kazandırdı

App Store, geliştiricilerine yaklaşık 40 milyar dolar kazandırdı

App Store dünya genelinde 2008 yılından bu yana geliştiricilere yaklaşık 40 milyar dolar kazandırdı ve bu kazancın üçte birinden fazlası sadece geçtiğimiz yıl içinde gerçekleşti.

Apple, müşterilerin bu yılbaşı döneminde App Store’a her zamankinden daha büyük ilgi gösterdiğini ve App Store’un Yılbaşı haftalarında yeni rekorlar kırdığını açıkladı.

Şirket, 3 Ocak’a kadar devam eden iki hafta boyunca, müşterilerinin uygulamalar ve uygulama içi alımlar için 1,1 milyar doların üzerinde harcama yaptığını belirtti. Böylece trafik ve satın alma miktarı konularında arka arkaya haftalık rekorlar kırıldığını vurguladı. Müşterilerin 144 milyon doların üzerinde harcama yaptığı 1 Ocak 2016, App Store tarihinin en büyük günü oldu. Böylece, sadece bir hafta önce Noel gününde kırılan bir önceki gün rekoru da aşılmış oldu.

Apple Dünya Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “App Store rekorlar kitabına giren bir yılbaşı dönemi geçirdi. Müşterilerimizin App Store’da sadece geçtiğimiz yıl boyunca 20 milyar doların üzerinde harcama yaparak iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV için bu kadar çok inanılmaz uygulama indirmeleri ve bu uygulamaları kullanmaları bizi heyecanlandırıyor. Müşterilerimiz için dünyadaki en yenilikçi ve heyecan verici uygulamaları üreten tüm geliştiricilere minnettarız. 2106’da geliştirilecek yeni uygulamaları heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyük ölçüde App Store’un başarısının bir sonucu olarak, Apple sadece ABD’de 1,9 milyon iş oluşturdu ve destekledi. Bu istihdamın yaklaşık dörtte üçü, yani 1,4 milyondan fazlası iOS için uygulama geliştiren uygulama yaratıcıları, yazılım mühendisleri ve girişimcilerinin yanı sıra uygulama ekonomisinin doğrudan veya dolaylı olarak desteklediği IT dışı işlerden kaynaklanıyor.

Apple, iOS ekonomisinin Avrupa’da 1,2 milyon ve Çin’de 1,4 milyon iş oluşturduğunu daha önce açıklamıştı.

Öte yandan bu yılın en yüksek cirolu oyunları ve abonelik uygulamaları arasında Clash of Clans, Monster Strike, Game of War – Fire Age ve Fantasy Westward Journey’in yanı sıra Netflix, Hulu ve Match yer aldı.

Apple, 1984’te Macintosh’u piyasaya sürerek kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Bugün, Apple iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV ile hizmet veriyor. iOS, OS X, watchOS ve tvOS diye dört yazılım platformu bulunuyor. Ayrıca 100.000 çalışana sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.