Amerikan markaya ayakkabı üretiyor

Amerikan markaya ayakkabı üretiyor

Son teknoloji üretim tesisleriyle İstanbul’daki 5 bin metrekarelik fabrikasında üretim yapan yerli ayakkabı markası King Paolo, dünya ayakkabı devi Amerikan Hush Puppies markası ile birlikte satış yapacağı mağazalar açıyor.

Geçen yıl Hush Puppies’in 11 ülkedeki distribütörlüğünü alan King Paolo, Forum İstanbul’daki mağazasından sonra Anadolu yakasında yer alan Buyaka AVM’de ve Avrupa yakasındaki Cevahir AVM’de de mağaza açtı. Yılda 19 milyon çift ayakkabı üreten Hush Puppies’in Türkiye’de piyasaya süreceği ayakkabıların yüzde 50’sini artık King Paolo üretecek. Hush Puppies ayakkabılar Türkiye’de yalnızca King Paolo mağaza ve bayilerinde satılacak.

King Paolo Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Turan, dün bir basın toplantısıyla Hush Puppies ile üretim ortaklığı ve hedeflerini paylaştı. King Paolo markasıyla şu anda 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Hüseyin Turan, “Hush Puppies markasının sahibi Amerikan Wolverine Grubu, King Paolo’nun üretim kapasitesine ve kalitesine güveniyor. Şu anda 3 adet olan Hush Puppies / King Paolo konsept mağazalarının sayısını 2 yıl içerisinde 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Konsept mağazalarımızda ilk 3 yılda 55 bin çift ayakkabı satmayı hedefliyoruz.” dedi.

King Paolo’nun yılda 200 bin çift ayakkabı üretimiyle Türkiye’nin önde gelen markalarından biri haline geldiğini belirten Turan, “Bu yıl Hush Puppies ile birlikte hem cirosal olarak hem de üretim olarak yüzde 25 büyüyeceğiz.” diye konuştu. Türkiye’de 300’ü aşkın noktada satışa sunulan King Paolo, ihracat da yapan bir marka. Libya ve Irak’ta distribütörlere sahip King Paolo Avrupa’da İngiltere ve Almanya, Balkanlar’da Kosova, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Yunanistan; Ortadoğu’da Mısır, Cezayir, İran ve Suudi Arabistan; ayrıca Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Kırgızistan ile Afrika’da Kamerun ve Nijerya gibi ülkelerde de bayileri vasıtasıyla ayakkabı satıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.