Amerikalılar Obama’nın ikinci döneminde ekonomiden ümitli

Amerikalılar Obama’nın ikinci döneminde ekonomiden ümitli

Amerikan halkı, Başkan Barack Obama’nın yeni dönemde ekonomide başarılı olacağını düşünüyor.

Halkın yüzde 37’sinin ekonominin daha iyi olacağına inandığı ortaya çıktı. Mart 2002′ den beri ilk defa bu kadar insan ekonomiden ümitli olduğunu dile getirdi.

Bloomberg Tüketici Endeksine göre tüketci aylık beklentisi eksi 7’den 4’e yükseldi.

Tüketici beklentisinin yükselmesine başkanlık seçimlerini sebep gösteren Ekonomist Joseph Brusuelas “Hisse senetlerinin fiyatlarının artması, iş gücünün iyileşmesi sonucunda konut piyasası olumlu etkilendi.” dedi.

Bloomberg tarafından New York’ta yaşayan bin kişi üzerinden yapılan ankete göre her 3 kişiden biri ekonominin iyileşmesi konusunda olumlu düşünüyor.

KONUT İNŞAATLARI SON 4 YILIN ZİRVESİNDE

Amerika’da açıklanan konut inşaatları verisi Temmuz 2008’den beri görülen en yüksek seviyede. Konut inşaatı önceki ay yaşanan hızlı artışın ardından Ekim ayında da beklentilerin aksine artış gösterdi. Ev inşaatı 2008 yılı Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, konut inşaatı sayısı yüzde 3,6 artarak 894 bin oldu. Piyasalarda bu sayının yüzde 4,5 düşüşle 833 bin olacağı beklentisi hakimdi.

Ayrıca Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, işsizlik başvuruları da önceki haftaya göre 41 bin kişi azalarak 441 bine geriledi. Piyasalarda bu beklenti ise 29 bin kişi düşüşle 410 bin olacağı yönündeydi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.