Amerikalı şirketler, Konfederasyon bayrağını satmayacak

Amerikalı şirketler, Konfederasyon bayrağını satmayacak

ABD’de ‘ırkçılığın sembolü’ olarak görülen Konfederasyon bayrağı tartışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta South Carolina eyaletinin Charleston şehrinde bulunan bir kiliseye yapılan silahlı saldırı sonucu 9 siyahi Amerikalı’nın öldürülmesinin ardından, alevlenen ırkçılık tartışmalarına iş dünyası da katıldı.

ABD’nin Walmart, Sears, Amazon, eBay gibi önemli perakendeci şirketleri Konfederasyon bayrağını yaşanan menfur olaydan sonra satmayacaklarını açıkladı.

Walmart Sözcüsü Brian Nick yaptığı açıklamada, ürünlerinde kimseyi rencide etmek istemediklerini bu nedenle, Konfederasyon bayrağını satmayacaklarını belirtti. Dünyaca ünlü internet alışveriş siteleri Amazon ve eBay de satılacak ürünler arasından Konfederasyon bayrağını çıkardıklarını duyurdu. eBay Sözcüsü Johnna Hoff, Konfederasyon bayrağının ‘günümüzde bölücülük ve ırkçılığı temsil eder hale geldiğini’ bu nedenle söz konusu bayrakla ilgili bütün ürünlerin satışlarını durduracaklarını söyledi.

Konfedrasyon bayrağı Amerika’nın iç savaşında beyaz ırkın üstünlüğü anlamına geliyor. Saldırı sonrası gelen büyük tepkiler üzerine South Carolina Valisi Nikki Haley, eyaletin başkenti Columbia’daki Kongre binasında asılı olan Konfederasyon bayrağının indirilmesi talimatını vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.