Amerikalı şirket, 55 ülkede sattığı çikolataları geri toplatacak

Amerikalı şirket, 55 ülkede sattığı çikolataları geri toplatacak

Amerikalı çikolata devi Mars, birçok Avrupa ülkesinde milyonlarca Mars, Snickers, Milky Way Mini, Milky Way Miniatures ve Celebrations paketini, içlerinden plastik parçaları çıkması üzerine toplatma kararı aldı. Şirket, 55 ülkede sattığı çikolataları geri toplatma karar aldı. Ürünlerin toplatılacağı ülker arasında Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Hollanda ve Belçika var.

Mars’tan yapılan açıklamaya göre; son kullanma tarihi 19 Haziran 2016 ile 8 Ocak 2017 arasında olan ürünlerin sorundan etkilendiği belirtildi. Olay, Almanya’da bir müşterinin çikolatanın içinde plastik görmesi ile ortaya çıktı. Daha sonra yapılan araştırmada, Almanya’da satılan ürünün Hollanda’da üretildiği belirlendi. Mars tarafından yapılan açıklamada, ürünlerde bulunan plastiğin sadece Snickers’da olup olmadığından emin olamadıkları ifade edildi. Şirket, kendi kalite kriterlerine uymayan ürünlerin marketlerde yer almasını istemediklerini belirtti.

Toplatılacak ürün adedinin milyonları bulabileceği; ancak tam olarak sayısı hakkında bilgi verilmedi. Şu an için geri toplatılacak ürünlerin Avrupa ile sınırlı kalacağı ve ABD’yi kapsamadığı kaydedildi.

Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden olan Amerikan şirketi, toplamda 29 çikolata markasına sahip. Mars’ın, geçtiğimiz yıl 33 milyar değerinde satış yaptığı kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.