Amerikalı iki tüketici devi birleşti

Amerikalı iki tüketici devi birleşti

Tüketici ve ticari ürünleri ile tanınan Amerikan Newell Rubbermaid şirketi, bir başka Amerikalı şirketi Jarden Corporation’ı satın aldı. Her iki şirketin marka portföylerini aynı çatı altında birleşti. Sharpie, Paper Mate, Parker, Dymo, rOtring, Graco, Aprica, Baby Jogger, Irwin, Rubbermaid gibi markaların sahibi olan Newell Rubbermaid ile yine tüketici ürünlerinde her biri kendi alanlarında vasıflı 120 markası bulunan Jarden’ın birleşmesi ile yıllık 16 milyar dolarlık ciroya sahip yeni bir firma olacak. Yeni oluşum faaliyetlerini Newell Brands adı ile devam ettirecek.

İki Amerikalı dev, yıllık 16 milyar dolar ciroya sahip dev bir firma yaratmak üzere anlaşmaya vardı. Newell Rubbermaid, Jarden’ın tedavüldeki tüm hisse senetlerini ve dönüştürülebilir borçlarını almak için yaklaşık olarak 15.4 milyar dolarlık bir ödeme yapacak. Birleşme sonrası oluşacak yeni şirketin ismi Newell Brands olarak değişecek. Şirketin lideri Newell Rubbermaid’in mevcut İcra Başkanı Micheal Polk olacak ve şirketin mevcut icra kurulu görevine devam ederken, kurulun üye sayısı arttırılarak Jarden’ın kurucusu Martin Franklin kurulda yer alacak. Martin Franklin anlaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Jarden 15 yıldır benim bebeğim gibi oldu. Eğer yönetime ve birleşmenin sunacağı olanaklara inanmasaydım, firmayı Newell Rubbermaid’e satmamın imkânı yoktu. Hissedarlarımız adına aldığım kararlarda duygusal davranmamaya çalışıyorum” dedi.

Florida merkezli Jarden Corporation’ın portföyünde 120 marka bulunuyor. Her biri kendi alanında söz sahibi olan bu markaların ürünleri 125 ülkede satılıyor. Fortune 500 listesinde 348’inci sırasında yer alan şirketin çalışan sayısı 35 bin civarında.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.