Amerika’da üretim ekonomiye göre daha yavaş ilerliyor

Amerika’da üretim ekonomiye göre daha yavaş ilerliyor

Amerika’da ekonomi olumlu sinyaller verirken üretimin aynı yönde ilerlemediği ifade edildi. Çalışma Bakanlığı’nın son verilerine göre Amerika’ da  işsizlik parası başvularınları 353 bin’den 351 bin’e düştü.  Bununla birlikte Ocak ayında 243 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanırken işsizlik oranı yüzde 8.5’ten 8.3’ e düştü. Son 3 yılın en düşük işsizlik seviyesine  ulaşılırken ekonomininde yüzde 3’lük bir büyüme sağlandı.  

                  

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Ocak ayında tüketim yüzde 0.2 olarak arttı. Beklentilerin üstünde artan gelir seviyesi ise  aylık yüzde 0.3 oranında artış gösterdi. Enflasyon ise 2011yılında yüzde 1.3 oranında yükseldi. Bu rakamlara göre Uzmanlar 2012  büyümesinin yüzde 2.5 olacağı öngörülüyor.

 

FED BAŞKANI BERNANKE: 2012 EKONOMİ İÇİN ZOR BİR YIL OLACAK

Amerika’da işsizlik oranı düştüğü halde ekonominin zor bir yıl geçireceğini ifade eden Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke ekonomi ile ilgili ihtiyatlı konuştu. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetleri Komisyonu’na yaptığı konuşmada ekonominin toparlanmasının devam ettiğini ama zaman zaman bazı iniş çıkışların olabileceğini söyledi.  

İşsizliğin az da olsa azalacağına işaret eden Başkan Bernanke “Ekonomi normalde olması gereken seviyede daha değil.” Dedi. Uzun vadede faizlerin sabit tutulacağını da belirten Bernanke, gidişata göre faiz oranlarına müdahele edilip edilmeyeceğine karar verileceğini sözlerine ekledi. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.