Amerika’da otomotiv sektöründe çarpıcı değişim

Amerika’da otomotiv sektöründe çarpıcı değişim

Amerika’da en çok satan araba modelleri genelde Honda Accord ya da Nissan Altima’dır ve senede 300 bin dolayında sipariş alır.

Ancak Tesla’nın yeni tanıttığı arabası Model 3 iki günde 276 bin sipariş aldı. Bu hem otomotiv sektörü hem de elektrikli arabaların geleceği açısından büyük bir değişim.

Analistler bu değişimin otomotiv satışı ve sektörde elektrikli arabalara yönelik düşünceleri toptan değiştireceği yönünde.

Edmunds.com’un analistlerinden Jessica Caldwell, “Otomotiv sektöründe böyle bir şey daha önce hiç görmemiştik. Bu öngörülemez bir olay” diyerek durumu açıklıyor.

Washington Post’un konuyla ilgili haberinde otomotiv satıcılarının daha önce araba satıcılarının elektrikli arabaları niş olarak değerlendirdiği ve sadece birkaç bin adet satıldığına dikkat çekti.

Tesla’nın yeni modelinin daha önceki elektrikli arabalardan cool görünmesi ve hızlı olmasının artı bir özellik olduğu belirtiliyor. Ayrıca Model 3 tam şarj olduğu zaman 215 mil yol gidebiliyor.

Sürücülerin bir diğer korkusu olan yolda arabayı şarj edecek yer bulamamanın ise giderek daha az endişe nedeni olduğu belirtiliyor. Tesla şirketi yıl sonuna kadar şarj istasyonlarının iki katına çıkacağını belirtti. Ayrıca süper şarj sitemi sayesinde araçlar artık saatlerce değil bir kaç dakika içinde tam şarj olabiliyor.

Bugünlerde Tesla Model 3 için bin dolar kapora verip sıraya giren müşteriler için yeni araçlarını alma tarihi ise gelecek yılın sonu olarak görünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.