Amerika’da 160 milyon çalışanın faydalanacağı vergi kesinti indirimi kongereden geçti

Amerika’da 160 milyon çalışanın faydalanacağı vergi kesinti indirimi kongereden geçti

ABD kongeresi 160 milyon çalışanın ve işsizlik maaşı alan kişilerin vergi indirimlerini ilgilendiren yasayı 132 hayır oyuna karşı 293 evet oyu  ile geçirdi. Başkan Obama tarafından özellikle Union State (Birlik) konuşması’nda dile getirdiği ve önüne gelirse hemen imzalayacağına söz verdiği ‘ Vergi Kesintisi İndirimi’ tasarısının kongreden geçmesi siyasi bir başarı olarak görülüyor. Temsilciler Meclisi’nden 132 hayır oyuna karşı 293 oyla geçen tasarı Senatodan ise 60-36 şeklinde geçti. Geçtiğimiz Aralık ayında Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında vergi indirimi ile ilgili yaşanan sıkıntı bu oylama ile şuanlık bitmiş oldu.

Kongreden geçen tasarı  ile işsizlik maaşı haftalık olarak 300 dolar devam ederken yüksek maaşlı doktorlarda vergi indiriminden faydanlanmaya devam edecekler. Genel seçim öncesi tasarının kongereden geçmesinin Obama’ yı olumlu yönde etkileyeceği ifade ediliyor. Çünkü Obama bu tasarı ile ekonominin daha da canlanacağı görüşüsüne sahip.

 Gergin havanın hakim olduğu Cumhuriyetçi Parti ise  tasarıdan duyduğu rahatsızlığı seçimlerde dile getirmesi bekleniliyor.Tasarının geçmesinden sonra basın mensuplarına açıklama yapan  Cumhuriyetçi Senatör Mc Cain ‘Sessisiz ama aptal değiliz. Aralık ayında yaşadığımız krizi tekrarlamak istemedik.’ Dedi.

Kongreden geçen tasaryı Obama’nın kısa sürede imzalaması bekleniliyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.