Almanya, ABD’den altınlarını istiyor

Almanya, ABD’den altınlarını istiyor

Dünya altın rezervlerinin büyük bir bölümü Amerik Birleşik Devletleri’de saklanıyor. Manhattan’da bulunan Amerikan Federal Rezerv Bankası’nın (FED) gözetiminde Kentucky eyaletinde Fort Knox’da bulunuyor. II. Dünya Savaşı’ndan sonra burada depolanmaya başlanan Almanya’nın altın rezervinin ülke dışında tutulması tartışma konusu oldu.

Alman Merkez Bankası’nın sahip olduğu 3 bin 396 ton değerli madenin büyük bir bölümü de yine burada saklanıyor. Almanya bu rezervlerini kendi ülkesine istiyor. Yeni merkez için Osnabrück şehri seçildi.
Alman mali sisteminde devrim niteliğindeki bu karar, Osnabrück Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Pistorius (SPD) ve Federal Hükümet adına Osnabrück’lü politikacılardan ve Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Carl-Ludwig Thiele tarafından açıklandı.
Yetkililere göre Osnabrück, Fort Knox’un Almanya’daki versiyonu olabilecek en uygun yer.
2010 yılından beri Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olan Thiele, Osnabrück’ün altın deposu olarak kullanılması yönünde Ekim ayında Belediye Başkanı Pistorius’a teklif getirmişti.


Pistorius’un da teklifi olumlu karşılaması üzerine İngiliz askerlerinden boşalan Landwehr caddesindeki kışlanın bu iş için en uygun yer olduğu, Merkez Bankası Başkanı Weidmann’ın da buna onay verdiği kaydedildi.
Güvenlik nedenlerinden dolayı Berlin veya Frankfurt gibi metropol şehirlerin tercih edilmediğini söyleyen Thiele, “Osnabrück bu iş için bütün şartları taşıyor.” tespitinde bulundu.
Altın rezerv deposunun inşaat projelerinin yapılmadığını bildiren Belediye Başkanı Boris Pistorius da güvenlik gerekçeleriyle böyle bir planın zaten gizli tutulacağını vurguladı.


Projenin Osnabrück için büyük bir şans olduğunu ifade eden Pistorius, yeni istihdam olanağı doğacağını, Osnabrück’ün tekrar Alman Silahlı Kuvvetleri için önemli bir merkez olacağını kaydetti.


Başkan Pistorius, “Zira 144 milyar Euro değerindeki rezervlerin korunması için ağır silahlarla donatılmış özel birliklerin burada istihdam edilmesi gerekiyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.