Alman ekonomi bakanlarından Transatlantik anlaşmasına yeşil ışık

Alman ekonomi bakanlarından Transatlantik anlaşmasına yeşil ışık

Hamburg’da toplanan Almanya Eyalet Ekonomi Bakanları, ABD ile AB arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Anlaşması’na ve elektrik şebekelerinin genişletilmesi çalışmalarına yeşil ışık yaktı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Hamburg Ekonomi Bakanı Frank Horch, “TTIP ve açık pazarlar, Almanya gibi ağırlıklı olarak ihracata dönük ekonomisi ile ve aynı zamanda geleneksel dış ticaret yeri olarak Hamburg’un çıkarınadır. Dolayısı ile politika kamuoyundaki korkuları azaltmak ve sorunları çözmek için yol aramalıdır.” dedi.

Almanya gibi ihracatı güçlü bir ülke için serbest ticaret anlaşmalarının büyük fırsatlar sunduğunu kaydeden Hessen Ekonomi Bakanı Tarek Al Wazir ise “Ama aynı zamanda bu projeye haklı bir eleştiri var. İlk kez ülkenin tüm ekonomi bakanları bu konuda en çok eleştirilen arabulucu mahkemelerinin gereksiz olduğunu söylediler. Bunun yerine bağımsız yargıçlardan oluşan bir Avrupa-Amerikan Ticaret Mahkemesi oluşturulabilir.” şeklinde konuştu.

Berlin Ekonomi Bakanı Cornelia Yzer ise “Dijital ve ağ üretimi, özellikle de uluslararası rekabet gücünü koruyabilmek için, geleceğin sanayi politikasının merkez bileşenlerinden biri olacak. Federal ve eyalet hükümetleri arasında yakın işbirliği içinde dijital büyüme konusunda pozisyon alabilirsek, Almanya’yı dijitalleşme üssü yapabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.