Airbus, A320 serisinin yeni modeli ‘neo’nun ilkini Lufthansa’ya teslim etti

Airbus, A320 serisinin yeni modeli ‘neo’nun ilkini Lufthansa’ya teslim etti

Dünyanın önde gelen uçak firmalarından Airbus en çok satan A320 serisinin yeni modeli ‘neo’nun ilkini Alman Lufthansa Havayolları’na yaptı. Lufthansa’nın ilk kullanıcısı olduğu, Pratt & Whitney PurePower imalatı Geared Turbofan motorlarına sahip A320 ‘neo’ yüzde 15 daha az yakıt ve yüzde 20 daha düşük operasyon maliyeti ile piyasaya çıktı.

A 320 ‘neo’ modelini ilk teslim alan havayolu şirketi olmaktan memnun olduklarını belirten Lufthansa Grup CEO’su Carsten Spohr, “Teknoloji liderleri Airbus ve Pratt & Whitney’in ürettiği A 320 neo modeli kısa ve orta mesafe uçuşlarında en verimli ve sessiz olmasının yanı sıra az yakıt tüketen çevreci bir uçak.” dedi. Spohr, Lufthansa şirketi olarak bu yıl bir rekora imza atarak 52 uçak almayı hedeflediklerini belirtti. Airbus’ın CEO’su Fabrice Brégier ise açıklamasında şirket tarihinde çok önemli bir aşamanın neo teslimatı ile gerçekleştiğine işaret etti.

80 ayrı müşteriden 4 bin 500 adet uçak siparişi almanın havacılık tarihi için büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Brégier, “6 yıl önce başlayan ve yüzde 60’lık paya ulaşan proje sonunda teslimatlara başladık.” dedi. Lufthansa, bugüne kadar toplam Airbus’a 582 adet uçağı siparişi verdi. Lufthansa’nın Airbus’ta hala 71 A320neo, 45 A321neo tipi uçak siparişi bulunuyor. Filosunu yenilemeyi hedefleyen Lufthansa’nın sipariş listesinde toplam liste fiyatı 30 Milyar Euro olan 251 yeni uçak bulunuyor. Bu uçakların 2025 yılına kadar teslim edilmesi hedefleniyor.

A320 ‘NEO’ İÇİN TÜRKİYE’DEN THY VE PEGASUS SİPARİŞ VERDİ

Airbus’ın A320 ve A321 serisinin yeni modeli ‘neo’ için Türkiye’den ilk siparişi Pegasus Havayolları verirken, THY’de A321 ‘neo’ modelinden sipariş verdi. A320/A321 neo serisinden100 uçak siparişi veren Pegasus filosunda bulunan 737-800’leri bu uçaklarla değiştirecek. Türk Hava Yolları’nın sipariş listesinde ise 87 adet A321neo model uçak bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.