ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

Ukrayna krizindeki tutumundan dolayı Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uygulayan ABD yönetimi, silah üreticisi ve ihracatçısı 4 Rus şirketine daha, İran, Çin ve Suriye ile olan ilişkilerinin Amerikan yasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD’nin resmi yayın organı Federal Register’ın sitesinde yer alan açıklamaya göre yaptırım listesine giren Rus şirketleri şu şekilde: Rus devletine ait silah ihracatı şirketi ‘Rosoboronexport’, uçak üretim şirketi “MIG”, askeri sanayi kuruluşu “NPO” ve “KATOD”.

Washington yönetimi yeni yaptırımların bugünden itibaren uygulamaya konduğunu bildirdi. Yaptırımın gerekçesi olarak Rus şirketlerin, nükleer silahların İran, Kuzey Kore ve Suriye’de yaygınlaşmasını önleme konusundaki yasaları ihlal etmesi gösterildi.

ABD’li devlet kuruluşlarına kara listedeki şirketler ile yeni anlaşmalar imzalamak, işbirliği yapmak veya herhangi bir şekilde destek vermek yasaklandı. Ayrıca, bazı Türk, Çin, Sudanlı ve Birleşik Arap Emirlikleri şirketlerine de silah ihracatı konusunda ABD yasalarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle yaptırım uygulanabileceği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.