ABD’de istihdam 8 ayın zirvesinde

ABD’de istihdam 8 ayın zirvesinde

ABD’de tarım dışı istihdam 287 bin artış gösterdi. Beklentiler 180 bin seviyesinde kalması yönündeydi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre işsizlik yüzde 4.7’den yüzde 4.9 seviyesine yükseldi. Bir önceki aya ilişkin tarım dışı istihdam verisi de 38 binden 11 bin seviyesine revize edildi.

Son aylarda düşen istihdam piyasası, Haziran ayında 8 ayın en büyük yükselişini kaydetmiş oldu. Mayıs ayı verileri de 38 bin düzeyinden 11 bine revize edildi. Aylık ücret artışı da yüzde 0.1 olarak yükseldi. İş gücüne katılım oranı ise yüzde 62.6 seviyesinden yüzde 62.7’ye yükseldi.

ABD’nin en büyük telekomunikasyon şirketlerinden Verizon’da çalışan 35 bin işçi nisan ayında greve giderek iş bırakmıştı. Şirket ile sendikalar arasından sağlanan anlaşma sonrası 35 bin işçi haziran ayında tekrar iş başı yapmıştı.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) istihdamdaki gelişmeleri dikkate alarak faiz politikasını belirliyor. Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artışında ekonomik verilere göre hareket edeceğini belirtmişti.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararına rağmen istihdam verilerin artış göstermesi pozitif olarak yorumlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.