ABD’de ilk 3 haftada 19 milyon kişi vergi beyannamesinde bulundu

ABD’de ilk 3 haftada 19 milyon kişi vergi beyannamesinde bulundu

Bu yılki vergi beyannamesi sezonunun başlamasından ancak üç hafta sonra, IRS (Vergi İdaresi) 19 milyon vergi beyannamesi almış, 16.8 milyonunu işleme koydu. IRS her başvuruya ortalama yaklaşık bin 963 dolar geri ödeme yaptı.

IRS Komiser Yardımcısı Kevin Moorehead’in geçtiğimiz günlerde Ethnic Media Services’i tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada vergi beyannamelerinin gecikmeden ve elektronik olarak yapılmasını tavsiye etti. IRS yetkilisi geri ödemeler için bireylerin banka hesaplarına havale seçeceğini seçmeleri hallinde işlemlerin daha hızlı olacağını dikkat çekti. Enflasyon Azaltma Yasası gereği 5 bin kişilik telefon desteği aldıklarını ve bundan dolayı işlemlerin bu yıl daha hızlı ilerlediği belirtildi.

168 MİLYON VERGİ BEYANNAMESİ YAPILMASI BEKLENİYOR

Moorehead, “168.000.000’den fazla bireysel vergi beyannamesi verilmesini bekliyoruz ve bunların büyük çoğunluğu vergi son tarihi olan 18 Nisan’dan önce geliyor” dedi.

COVID ekonomik etki ödemeleri sona erdiği için bu yıl geri ödemelerin biraz daha az olması beklense de Moorehead, insanlara vergi borcunuz olmasa bile 2022’de beyanname vermelerini tavsiye etti.

Bilgilendirme toplantısında detaylı bilgiler paylaşan Moorehead“Belirli bir miktarın altında geliri olan kişilerin genellikle vergi beyannamesi vermeleri gerekmese de, belirli vergi kredilerine hak kazananlar veya maaş çeklerinden kesilen vergilerle zaten bir miktar federal vergi ödemiş olanlar vergi iadesi almaya hak kazanabilir, ancak beyanda bulunmaları gerekir. birini alabilmek için” dedi.
IRS Müşteri Hizmetleri Direktörü Sue Simon, federal hükümetten para alacağı olanların bir an önce vergi beyannamesi doldurmasını tavsiye etti.

“Yapmak istediğimiz, 2021 vergi beyannamesi vermeyen herkesin bunu yapmasını sağlamak.

Ancak ödenmemiş yardımları tahsil etmek için hem 2021 hem de 2022 beyannamesi vermeniz gerekir. Bu beyannameleri elektronik veya kağıt olarak nasıl doldurursanız doldurun, Simon, düzeltilmiş brüt gelirinizin tutarı olarak “Sıfır” koymanızın zorunlu olduğunu söyledi. Daha sonra IRS bilgisayarları bu bilgileri sindirebilir ve her iki yıl için de dosyalama yaparak teknik hatalardan kaçınılabilir.

350 DİLDE YARDIM YAPILIYOR

IRS sizi aramaz ama siz onları ücretsiz telefon hatlarından arayabilir ve 350 dilden birinde yardım alabilirsiniz. Simon, tercümanlık hizmetlerinin IRS’nin 362 vergi mükellefi yardım merkezinden herhangi birinde telefonlarıyla da mevcut olduğunu söyledi.

Simon, “İspanyolca, basitleştirilmiş Çince, geleneksel Çince, Haiti Dili, Creole, Vietnamca ve Rusça dillerinde vergi mükellefleri tarafından yaygın olarak kullanılan formlar var” dedi.

IRS.gov’da, insanların eyaletinizde indirim olarak ne kadar satış vergisine izin verildiğini belirlemek için bir Satış Vergisi Kesintisi Hesaplayıcısı olan EITC’ye uygun olup olmadıklarını belirlemelerine yardımcı olacak çevrimiçi araçlar bulunmaktadır. Vergi mükelleflerinin Ücretsiz Dosya programı kapsamında vergi beyannamelerini vermeleri için doğru şirketi bulmalarına yardımcı olan Çevrimiçi Ücretsiz Dosya Arama aracı vardır. IRS.gov’a gidin ve Seçim Listesini arayın. Vergi stopajı tahmin aracı da vardır.

“Bunların tümü, listelediğim dillerin yanı sıra İngilizce olarak da mevcut” dedi.

VERGİ BEYANNAMESİ DOLDURANLARA YARDIM ETMEK İÇİN 50 BİN GÖNNÜLÜ BULUNUYOR

Simon, Gönüllü Gelir Vergisi Yardım programının (VITA) vergi mükelleflerine özellikle EITC ve ek Çocuk Vergisi kredileri hakkında ücretsiz yardım ve danışmanlık sağladığını da sözlerine ekledi.
“Son iki yılda, Amerika Birleşik Devletleri’nde vergi beyannamesi yapan yaklaşık 50.000 gönüllümüz vardı. Bu yıl, bugün itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri ve Porto Riko’da bireyler ve aileler için ücretsiz vergi beyannamesi hazırlayan 81.000 gönüllümüz var.”

Simon, IRS’nin vergi mükelleflerinin vergi beyannamelerinin doğru bir şekilde yapıldığına, dolandırıcılık olmadığına, dolandırıcılık olmadığına dair inanç ve güven duyabilecekleri şekilde bilgi sağladığını söyledi. Birçok kişi VITA kullandı. Geçen yıl VITA gönüllüleri 2,2 milyon vergi beyannamesi hazırladı.

“Bu gönüllülerin her biri IRS tarafından eğitiliyor. Sertifikalıdırlar. Test edildiler. Yani doğru bilgi aldığınızı biliyorsunuz” dedi.

Randevu ayarlayabileceğiniz ve biriyle şahsen konuşabileceğiniz yerel ofisi bulmak için IRS.gov’da bir Vergi Mükellefi Yardım Bulucu aracı bulunmaktadır.

Moorehead’in tahminine göre, bu yıl, bir kısmı IRS’nin hala işlemekte olduğu vergi beyannamelerinin son birkaç zor yılından “önemli ölçüde daha iyi” olacak.

Cebinize daha fazla para girebileceğini söylüyor.