ABD’de büyüme rakamları açıklandı

ABD’de büyüme rakamları açıklandı

ABD’de 6 Kasım’da gerçekleşecek seçim öncesi büyüme rakamları son kez açıklandı. Rakamlara göre ülke ekonomisi Temmuz-Eylül döneminde 2’lik bir büyüme gösterdi. Yılın ikinci çeyreğinde ise bu rakam 1,3 olarak gerçekleşmişti.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçlar, ekonominin zayıf da olsa önceki döneme göre daha hızlı bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, ikinci çeyrekteki yüzde 1,3’lük büyümenin ardından üçüncü çeyrek tahminlerini yüzde 1,8 olarak açıklamıştı. Büyüme oranının beklenenin üzerinde olmasının sebebinin son dönemde yüzde 2’lik bir artış gösteren tüketici harcamaları olduğu ifade ediliyor.

Büyüme rakamları başkanlık yarışının başa baş gittiği bir ortamda seçim kampanyalarının da en önemli konularından biri. Özellikle Romney seçmenlere Obama’nın ekonomi politikalarının başarısız olduğunu ve ülkenin hızlı büyümesini engellediğini söylüyor. Açıklanan rakamlar ise ekonominin düzenli bir yükseliş gösterdiğini savunan Obama’yı haklı çıkarıyor. Zira Amerikan ekonomisi 2009 yılından bu yana büyüme eğilimini sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.