ABD, yatırımcıların ilk tercihi

ABD, yatırımcıların ilk tercihi

Amerikan Forbes dergisinin haberine göre, yatırımcılar için en çok gelecek vaat eden dünya şehirleri arasında Amerikan şehirleri başı çekiyor.

Silikon Vadisi hala ABD’nin yatırımlarının atar damarı olsa da, yatırımcılar ABD’de ve dünyada önem kazanan diğer şehirleri yakından takip ediyor.San Francisco ve San Francisco koyu (özellikle Los Angeles) yatırımcılar için ilk akla gelen bölge. Bunların hemen ardından New York ve Seattle geliyor.

Dünya geneline bakıldığındaysa Singapore bu şehirlere rakip olmaya hazırlanacak kadar yatırımcıların gözdesi haline gelmiş durumda.Hong Kong ise Singapore’u yakın ara takipte.Bu arada, günlük hayatın ucuz olduğu yerler yatırımcılar için önem kazanıyor. Bu açıdan özellikle Amerikalı teknoloji firmaları yatırımlarını Hindistan’ın Bangalore, New Delhi ve Mumbai şehirlerine kaydırıyor.

Diğer taraftan ABD içine bakarsak Boston, başkent Washington, Dallas ve Denver’da da yatırımlarda önemli artış gözleniyor.Yatırımcılar için ikinci tercih olarak ABD’de Chicago, Austin ve Las Vegas, Kanada’da Toronto kenti geliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.