ABD, Volkswagen üzerindeki baskıyı artırıyor

ABD, Volkswagen üzerindeki baskıyı artırıyor

ABD’de sattığı dizel motorlu araçlardaki egzoz manipülasyonu yüzünden zor durumda kalan Volkswagen şirketine resmi makamların tanıdığı çözüm planı sunma süresi doluyor.

Kaliforniya eyalet çevre koruma dairesi (CARB) emisyon skandalı nedeniyle Alman Volkswagen (VW) şirketine verdiği ültimatomun dolmasına kısa süre kala şirket üzerindeki baskıyı arttırdı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, daire başkanı Mary Nichols, “Bizim ve ulusal çevre koruma dairesi EPA’nın onaylayabileceği bir plan sunmadıkları takdirde cezalandırılacaklar, bu böyle sürüp gidemez”, dedi. Los Angeles Otomobil Fuarı sırasında Alman Haber Ajansı’na (dpa) demeç veren Nichols şirkete tanınan sürenin uzatılabileceğini de ima etti.

VW’nin cuma gününe kadar ABD’de satılan ve emisyon değerleri manipüle edilerek düşük gösterilen 500 bin motorlu aracın geri çağrılmasıyla ilgili planlarını ilgili Amerikan makamlarına bildirmesi gerekiyor. EPA’nın 20 gün içinde önerileri değerlendirmesinden sonra şirkete ceza verilebileceğini belirten Kaliforniya çevre koruma dairesi başkanı amaçlarının Alman şirketini ağır bir şekilde cezalandırmak değil, problemi çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.