ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 daraldı

ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 daraldı

Amerikan ekonomisi yılın ilk üç aylık bölümünde beklenilenin aksine daraldı. Ekonomideki daralmanın en büyük sebebi olaraksa kötü hava şartları gösterildi.

Son yılların en sert kışını yaşayan Amerika’ya bir kötü haber de ekonomiden geldi. Yılın ilk üç ayında ABD ekonomisi yüzde 1 oranında daralırken bunun son üç yılda yaşanan ilk daralma olduğu kaydedildi.

Ekonomi 2013’ün son 3 ayında, yüzde 2,6’lık yüksek bir büyüme oranı elde etmişti. Bu düzelme üzerine ABD Merkez Bankası (Fed) de sıcak para politikasında kısıtlamalara gideceğini duyurmuştu.

Ticaret Bakanlığı’nın birinci çeyrekte büyümenin yüzde 0,1 oranında olacağı tahmininde bulunmuştu. Wall Street’in tahminleri ise daralma olacağı yönünde olup daralmanın 0,5 oranında kalacağı yönündeydi. Ancak ABD Ticaret Bakanlığı, istihdam pazarındaki toparlanmaya dikkat çekerek ekonomide iyiye gidişin sürdüğünü savundu.

Ticaret Bakanlığı ekonomideki daralmanın ardından yaptığı açıklamada, ekonomideki düşük performansın yılın ilk aylarında neredeyse hayatı durduran aşırı soğuk hava koşullarına bağlı olduğu bildirdi. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.