5 büyük bankanın ‘kriz esanasında’ takip edeceği planları reddedildi

5 büyük bankanın ‘kriz esanasında’ takip edeceği planları reddedildi

ABD’nin 8 büyük bankasından 5’inin bir kriz sırasında kamuya (mükellefler) maliyet yüklemeden ve finansal sisteme zarar vermeden takip edeceği planlar yeterli bulunmadı.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) kuruluşları, J.P Morgan Chase, Bank of America, Bank of New York Mellon, Wells Fargo bankalarının State Street kuruluşunun kriz sırasında takip edecekleri planları reddetti.

Yetkililer, bankaların bu konudaki eksikliklerini tamamlaması gerektiğini aksi takdirde ‘daha sıkı’ bir şekilde kontrol edileceğini söyledi. ABD’deki yasanan ve finansal kurumların büyük sorumluluğunun olduğu finansal krizin tekrarlanmaması için 2007-2009 çıkarılan Dodd-Frank yasasına göre bankalar artık daha sıkı takip ediliyor.

Bu yasa sayesinde çok büyük bankların batmaması için göz yumma uygulaması sona erdirilmesi hedefleniyordu. FDIC Başkanı Martin Gruenberg, finansal kuruluşların iflas etmeleri halinde, mükelleflere ekstra bir maliyet çıkarmayacak yollu bulmalarını göstermelerini istediklerini söyledi. Gruenberg “Bugün alınan bu karar, amacımıza ulaşmak için atılmış önemli bir adımdır” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.