3D yazıcılar, geleceği şekillendirecek

3D yazıcılar, geleceği şekillendirecek

Dünyanın en büyük 3D CAD yazılımı geliştiricisi SolidWorks, geleneksel ‘SW World’ fuarını bu yıl ABD’nin Phoenix şehrinde düzenledi.

4 gün süren etkinlikte SolidWorks 2015 tasarım portföyünün tanıtımı ile birlikte; tüketici elektroniği, yenilenebilir enerji ve tıbbi cihazların geleceği hakkında bilgiler paylaşıldı. Yüzlerce iş ortağını bir araya getiren ve 8-11 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe endüstri şirketleri, tasarım ve mekanik mühendisleri ile tasarım dünyasıyla ilgilenen ve eğitim almak isteyen 6 binden fazla kişi katıldı. Bilgisayar, sanayi tasarımı, veri yönetimi, işlemci, yazılım yönetimi ve birçok alanda hizmet veren SolidWorks iş ortakları, yeni ürünleriyle SW 2015’te yer aldı. SolidWork gibi yazılımlar sayesinde baskısı yapılmak istenen ürünün üç boyutlu bir modellemesi çiziliyor ardından da üretilmek istenen ürünün hammaddesi yazıcıya konuluyor ve tasarlanan ürün elde ediliyor. Giderek önem kazanan bu teknoloji günümüzde sağlık, giyim, inşaat gibi birçok sektörde kullanılıyor.

Dünya çapında 3D yazıcı cihazlar, 2014’te 100 binin üzerinde dağıtıldı. Bu rakamın 2015 yılında iki katına çıkarak yaklaşık 220 bin adet olacağı tahmin ediliyor. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan fizikçi Prof. Michio Kaku, 3D teknolojisi sayesinde uzuvlarını kaybeden insanlara yeni organlar yapılacağını ve 3D tasarımlar sayesinde ise gelecekte uzay yolculuğunun mümkün olacağını söyledi. Teknolojinin hayatımızı nasıl değiştireceği ile ilgili yorumlarını paylaşan Kaku, “Şu anki cep telefonları Apollo uzay gemisinden daha çok işlem yapabiliyor. Bilgisayar teknolojisi ileriki dönemde elektrik gibi her yerde hazır olacak. Tek bir cihaza hapsolmayacak. PC’ler sadece müzede sergilenecek.” dedi. Akıllı lensler gibi ürünler sayesinde bilgiye insanların gözünün içinden ulaşabileceğini belirten Kaku, hayatımızın giderek dijitalleşeceğini ve bilgiyi unutma sorununun da bu yolla ortadan kalkacağını iddia etti. Dassault Systemes CEO’su Bernard Charles ise şirketlerinin insana, iş ortaklığına ve arzuya odaklandığını belirtti. Charles, 3D tasarımının ve tüm dünyadaki uygulamalarının gelecekte nasıl yaşayacağımızı ve çalışacağımızı şekillendirmede ana etken olacağını söyledi.

SolidWorks CEO’su Gian Paolo Bassi ise gelişen bulut teknolojisine dikkat çekti. 2020’de dünyada 200 milyar cihazın birbiriyle bağlı olacağını aktaran Bassi, bu kadar çok bağlantı sonucu elde edilen verilerin mühendisleri çok memnun edeceğini söyledi. “Geleceği kucaklamak istiyoruz.” diyen Bassi, “Bu veriler sayesinde SolidWorks programını kullanarak çok daha büyük yeni yazılımlar geliştirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.