Zelenskiy: ‘Rusya birlikleri Donbass’ta taarruza başladı, kendimizi savunacağız’

Zelenskiy: ‘Rusya birlikleri Donbass’ta taarruza başladı, kendimizi savunacağız’

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal harekatı sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya birliklerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbass’ı ele geçirmek için taarruza başladığını kaydetti. Zelenskiy, ‘‘Savaşacağız, Ukrayna’ya ait hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz.’’ dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yayınladığı yeni video mesajında Rusya ordusunun Donbass’ta taarruza başladığını açıkladı.

Donbass’ı ele geçirmek için uzun süre hazırlık yapan Rus ordusunun harekete geçtiğini belirten Zelenskiy şöyle konuştu: “Rus ordusunun önemli bir kısmı Donbaass taarruzuna odaklanmış durumda. Oraya ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin, savaşacağız. Kendimizi savunacağız. Bunu her gün yapacağız. Ukrayna’ya ait hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz. Rus ordusu Ukrayna’ya karşı füze saldırılarını azaltmadı. Füze saldırıları stratejik saçmalık. Bu, Rusya’nın kendi kendini silahsızlandırmasına yol açacak.

Savaş bittiğinde tam olarak hazır olmamız için ayrıntılı bir şekilde çalışmak gerekiyor. Yıkılanların restorasyonunu, devlet yapılarının modernizasyonunu ve Ukrayna’nın gelişiminin maksimum hızlandırılmasını sağlayan kapsamlı bir plan geliştiriyoruz.”