Yunanistan’ın batısında 6.7 büyüklüğünde deprem

Yunanistan’ın batısında 6.7 büyüklüğünde deprem

Yunanistan’ın batısında bu sabah yerel saatle 09.10’da meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Atina Ulusal Gözlemevi ve Jeoloji Enstitüsü, İyonya Deniz’i adalarından Corfu ve Lefkada’nın batısında meydana gelen depremin şiddetinin 6.1 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Atina-Makedonya Haber Ajansı’na göre Lefkada adası Ponti Vasilikis bölgesinde 60 yaşında bir kadın, deprem sırasında dağdan kopan büyük bir kaya parçasının evinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Öte yandan çok sayıda hafif şekilde yaralının olduğunu aktaran ajans birçok evin hasar gördüğünü açıkladı.

Depremin merkez üssünün İyonya Denizin’deki Lefkada adasının 13 kilometre batısı olduğu belirtildi. Depremin deniz derinliği ise 5 kilometre olarak tespit edildi.

Deprem uzmanı Prof. Kostas Papazahos ise yaptığı açıklamada depremin 6.1 ila 6.3 şiddeti aralığında olduğunu kaydetti. Akademisyen bunun Lefkada için tipik depremlerden biri olduğunu belirtti.

Bu arada Lefkada adasında öğrencilerin okullardan ayrılmaları istendi. Öte yandan teknik ekipler de ana yollarda hasar olup olmadığını tespit için çalışma yürütüyor. Dağ ve tepelerden kopan kaya parçaları sebebiyle bazı yolların kapalı olduğu bildirildi.

Mega televizyon kanalına bağlanan Lefkada adası Porto Katsiki köyünden bir kişi, evinin ciddi hasar gördüğünü, köydeki kilise ve bazı evlerin yıkıldığını aktardı. 6.1 şiddetinde depremin ardından 2 güçlü artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bunların şiddeti ise 4.1 ve 3.5 olarak tespit edildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ilk olarak depremin şiddetini 6.7 büyüklüğünde vermişti.

Deprem Corfu adasının yanısıra Kalamata ve Yanya şehirlerinde de hissedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.