Yolsuzluğa karışınca prensesin unvanı gitti

Yolsuzluğa karışınca prensesin unvanı gitti

İspanya’da adı yolsuzluk olaylarına karışan prensesin “düşes” unvanı iptal edildi.

İspanya kraliyet sarayından yapılan açıklamada, İspanya Prensesi Cristina’nın “Palma de Mallorca Düşesi” unvanının kralın talimatı ile iptal edildiği duyuruldu.

Bu karar, Kral ile prensesin arasının açılmasına yol açtı. Tarafları birbirine düşüren bu kavram kargaşasının arkasında 49 yaşındaki Cristina’nın şahsına verilen tüm unvanlardan kendi feragat etmediği sürece İspanya tahtının 6. sıradaki vârisi olmaya devam etmesinin yattığı belirtiliyor.

Prenses Cristina’nın Kraliyet ailesini kocasının devam eden yolsuzluk olaylarından dolayı daha fazla yıpratmamak için unvanları bir bir geri vermeye başladığı ancak kral olan kardeşinin, bunu kendisi yapmış gibi göstererek ablasını tahtın vârislerinden biri olmasına devam etmesi için korumaya çalıştığı ileri sürülüyor.

İspanya monarşi tarihinde hakim karşısına çıkan ilk prenses olarak kayıtlara geçen Cristina, kocası Inaki Urdangarin’in şirketinde vergi usulsüzlüğü yaptığına dair iddialar nedeniyle bir süreden beri yargılanıyordu.

Cristina, altına imza attığı birçok belgenin içeriğinden habersiz olduğunu savunmasına rağmen davaya bakan hâkim prensesin suçsuz olduğuna inanmıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.