Yine göçmen faciası: 400 ölü

Yine göçmen faciası: 400 ölü

Afrika ve Ortadoğu’da son yıllarda artan şiddet olaylarından kaçmak isteyen binlerce göçmene mezar olan Akdeniz’de yeni bir trajedi yaşandı.

İtalya’ya varmak amacıyla pazar günü Libya’dan yola çıkan 550 kadar göçmeni taşıyan bir geminin pazartesi günü battığı açıklandı.

‘Save The Children’ (Çocukları Kurtarın) örgütünün açıklamasına göre gemideki 150 kişi İtalyan sahil güvenlik güçlerince kurtarılırken, 400 civarında insan ise boğularak can verdi.

Hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuklar ve gençler olduğu kaydedildi. İtalyan yetkililer, gemidekilerin Sahra-altı ülkelerinden olduğunu açıkladı. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte son haftalarda Libya’dan Akdeniz’e açılan göçmen teknelerinde artış gözleniyordu. Cuma gününden bu yana 5 bini aşkın insan İtalyan güçlerince kurtarıldı.

Yaz aylarında daha fazla göçmenin yola çıkacağını belirten uluslararası insan hakları örgütleri, Avrupa Birliği’nin kaçak göçmenlerin kurtarılması konusunda daha fazla çaba göstermesini talep ediyor.

Bu yıl başından bu yana 900’den fazla Ortadoğu ve Afrikalı Avrupa’ya ayak basmak için çıktıkları Akdeniz’de hayatlarını kaybetti. Daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa’ya ulaşmaya çalışan binlerce Ortadoğulu ve Afrikalı göçmen hayatlarını riske atarak denize açılıyor.

Geçen sene 170 bin kişi bu zorlu ve tehlikeli deniz yolculuğunu tamamlayarak Avrupa’ya ayak basmayı başarırken, 3 bin 500’den fazla kişi ise Akdeniz sularında boğularak can verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.