Yıldırım: Gerektiğinde Musul operasyonuna katılacağız

Yıldırım: Gerektiğinde Musul operasyonuna katılacağız

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grup Toplantısı’ndaki Musul’un Operasyonu’na Türk jetlerinin de katıldığını yönündeki sözlerine, “İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var” diyerek açıklama getirdi.

AKP’nin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın dediği ‘Operasyonda da olacağız, masada da olacağız’ sözünün arkasındayız” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, grup toplantısından sonra bir gazetecinin kendisine, “Grup konuşmanızdaki ifadelerinizden şu an uçaklarımız operasyonun içindeymiş gibi anlaşıldı” demesi üzerine Yıldırım, “İcap edince olacak zaten. Prensip olarak koalisyonun içinde olmasında mutabakat var” ifadesini kullandı.

Yıldırım, “Henüz yer almadı değil mi?” sorusu üzerine, “Oradaki operasyonların detayını bilmiyorum tabii ama önemli olan koalisyonun içinde olmak” karşılığını verdi.

Yıldırım grup konuşmasında, “İşte şu anda operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika’da eğittiğimiz, oradaki milislerdir, Ninova Mücahitleridir. Ayrıca koalisyon güçleri içerisinde havadan müdahalede bizim hava kuvvetlerimiz de yer almıştır. ‘Musul’da Türkiye’nin işi yok’ diyenler cevabını almıştır” demişti.

ERDOĞAN: MUSUL’DE ETNİK ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ

Irak ve Suriye’deki gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gündemindeydi.

Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan “Eğer Misak-ı Milli’yi kavrarsak; Suriye’deki, Irak’taki sorumluluğumuzun ne olduğunu anlarız” dedi.

“Eğer bugün ‘Musul üzerinde bizim sorumluluğumuz var. Hem masada hem arazide olacağız diyorsak bunun bir sebebi var” diyen Erdoğan; dürüst ve samimi şekilde hareket ettiklerini, Suriye ve Irak’ın topraklarında gözleri olmadığını söyledi.

Mezhep çatışmalarında kesinlikle taraf olmak istemediklerini kaydeden Erdoğan, “Musul’daki Arap ve Türkmen kardeşlerimizi de birilerine yedirmek istemiyoruz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.