Yemen’e dünyadan tepkiler

Yemen’e dünyadan tepkiler

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan ve 10 ülkenin destek verdiği koalisyonun, Şii Ensarullah Hareketi’ni durdurmak amacıyla Yemen’de hava saldırıları düzenlemesine dünyadan farklı tepkiler geliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de Husilere düzenlenen hava operasyonunun ardından, bu ülkedeki gelişmelerden derin kaygı duyduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Egemenlik, toprak bütünlüğü ve birliğini her zaman desteklediğimiz dost Yemen’deki son gelişmelerden derin kaygı duyuyoruz” ifadesi kullanıldı.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, saldırıların ülkedeki durumu kötüleştireceği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Irak Dışişleri Bakanlığı, Yemen’in iç işlerine, durumu daha da kötüleştirecek askeri müdahale konusunda endişe duyuyor. Güç kullanımını reddediyoruz ve Yemenli taraflara ciddi müzakerelerle farklılıklarını bir kenara bırakma çağrısında bulunuyoruz.”

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “Kardeş Yemen’de yaşanan tehlikeli gelişmelerden derin endişe duyuyoruz” denildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, açıklamada, Yemen’in toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğine saygı duyulması için çağrıda bulunuldu. Taraflar arası diyalog vurgusu yapılan açıklamada, “Suriye, Yemenli tarafların, Yemen halkının istekleri doğrultusunda bir siyasi sonuca ulaşabilecekleri diyalog çağrısı yapıyor” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.